Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije, Sveučilišta u Zagrebu u ulozi EIT Health Huba za Hrvatsku kroz povezivanje edukacije, istraživanja i poslovanja, potiče razvoj zdravstvenih inovacija u Hrvatskoj. Nedavno završeni EIT Health Innovation Days 2020 Zagreb jedan je od programa EIT Health Huba Hrvatska s ciljem inspiracije i motivacije studenata svih disciplina da se uključe u razvoj ideja koje mijenjaju život – inovacija u zdravstvu. Kao rezultat izazova studentskog natjecanja “Kako bismo mogli potaknuti zdraviji način življenja u raznim dobnim skupinama” nastala su tri vrlo atraktivna inovativna projekta u području fizičkog zdravlja, mentalnog zdravlja i zdrave prehrane.

EIT Health Innovation Days demo day je follow up event na kojem imate priliku čuti ta tri rješenja nakon čega slijedi panel rasprava. Događaj je namijenjen svim djelatnicima zdravstvenog sustava, istraživačima i inovatorima u zdravstvu, predstavnicima javnih tijela zdravstvenog sustava, farmaceutskih kompanija i svim članovima inovacijskog ekosustava u Hrvatskoj.

Događaj će se održati 10. prosinca 2020. godine preko platforme ZOOM, s početkom u 14 sati. Kako bi sudjelovali na događaju potrebno se prijaviti putem forme: bit.ly/DemoDan


Program EIT Health Innovation Days demo dana:


Sudionici panela:

Sonia Živković ekspertica je u području obrazovanja sa svjetskim iskustvom izrade i primjene edukativnih programa za razne namjene, poduzetnica i konzultantica. Velik dio života i rada provela je u Buenos Airesu gdje je i rođena, vodila je obrazovnu instituciju u Šangaju, a danas djeluje kao osnivačica Pana Wakke Productions i Soulful Consulting te u Hrvatskoj boravi od 2016. godine.

Luka Lovošević ima 15 godina iskustva u IT-u, primijenjeno znanje iz područja razvoja aplikacija, poslovne inteligencije, strojnog učenja i umjetne inteligencije, obrade velikih podataka (big data) i Internet of Things; rad na projektima u EMEA regiji prvenstveno u području proizvodnih industrija, logistike i energetike, s klijentima poput Maersk Line, Volvo Group, Siemens Gamesa, Heineken, British Telecom, ABB, itd. Radi kao arhitekt rješenja za područje Azure i AI u Microsoftu.

Vlatka Petrović, voditeljica je Ureda za transfer tehnologije na Sveučilištu u Zagrebu, a u području transfera tehnologije i komercijalizacije rezultata istraživanja aktivna je od 2008. godine.  Surađuje s istraživačkim skupinama iz različitih disciplina u procjeni komercijalnog potencijala novih tehnologija, planiranju  komercijalizacije i zaštite intelektualnog vlasništva, pronalasku partnera za komercijalizaciju i pregovorima o suradnji. Prije prelaska u transfer tehnologije doktorirala je u području evolucije genoma na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Filip Šuligoj diplomirao je strojarstvo (2009.) i doktorirao u području robotike i automatizacije (2018.) na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. U ožujku 2020. pridružio se Laboratoriju za kiruršku robotiku Sveučilišta u Twenteu u Nizozemskoj, a istraživački mu interesi uključuju medicinsku robotiku, strojni vid s naglaskom na analizu medicinskih slika i metode umjetne inteligencije.

Raspravu će moderirati Filip Stipančić, jedan od osnivača inovacijske organizacije Lean Startup Hrvatska.

Više informacija možete pronaći na facebook događaju i web stranici Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije, Sveučilišta u Zagrebu 


Informiranje poduzetnika aktivnost je u okviru projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: