U sklopu Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007.-2013. Ministarstvo poduzetništva i obrta je objavilo otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima registriranima u Republici Hrvatskoj. Sredstva se povlače iz Europskog fonda za regionalni razvoj, pri čemu minimalna potpora iznosi 150.000 kn, a maksimalna 750.000 kn uz stopu sufinanciranja od 70% do 85% prihvatljivih troškova što ovisi o indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave u kojoj je sjedište poduzeća. Više o natječaju možete pročitati na internetskoj stranici www.strukturnifondovi.hr.

Imate li potrebe za unaprjeđenjem informatičke infrastrukture kroz nabavu novih računala s pripadajućim softverom, uvođenjem prilagođenih poslovnih rješenja ili izgradnjom vlastitih serverskih kapaciteta kojima ćete podići svoju konkurentnost, svakako razmislite o prijavi na ovaj natječaj. U slučaju da projekt koji prijavite bude odobren za financiranje, sredstvima ćete moći optimizirati poslovne procese poput planiranja proizvodnje, nabave, upravljanja zalihama, financija, računovodstva, upravljanja ljudskim resursima i sl.

Kod pripreme projektnog prijedloga za ovaj natječaj potrebno je slijediti metodologiju koja će su u sličnom obliku koristiti za sve buduće programe financirane iz strukturnih fondova namijenjene poduzetnicima. S obzirom na kompleksnost projektne prijave koja se sastoji od dvodijelnog prijavnog obrasca u kojem je osim poslovne logike potrebno objasniti i tehnološku stranu projekta, detaljnog poslovnog i marketing plana prijavitelja u kojem je potrebno prikazati utjecaj projekta na ukupno poslovanje poduzeća, te popratnih dokumenata, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje odlučio je udružiti snage s Međimurskim IT Clusterom i poduzetnicima ponuditi cjelovitu uslugu izrade projektne prijave.

Ukoliko ste u opisanom pozivu prepoznali priliku za unaprjeđenje vlastitog poslovanja, a nemate dovoljno iskustva, znanja ili vremena da sami kvalitetno izradite projektnu prijavu, pozivamo Vas da nas kontaktirate pozivom na broj 040/499–405 (pon. – čet. od 8 do 15h; pet. od 8 do 13h) ili porukom elektroničke pošte na info@ticm.hr. Tijekom inicijalnog kontakta utvrdit će se potencijal za suradnju i daljnji način rada na pripremi projektne prijave. Odlučite li se uz našu podršku krenuti u pripremu prijave za ovaj natječaj tijekom procesa pripreme planirajte i vlastita ulaganja vremena jer je intenzivna suradnja s prijaviteljem preduvjet za izradu kvalitetne prijave.

Uz tehnološke savjete prilikom izrade prijave od strane stručnjaka iz TICM-a i Međimurskog IT Clustera koji okuplja jedanaest informatičkih poduzeća iz Međimurja, otvorit će se i mogućnost podrške u provedbi projekta ukoliko bude odobren za financiranje. Vrijednost projekata financiranih iz EU, nacionalnih i ostalih izvora financiranja koje je do sad TICM pripremio i proveo za sebe i klijente premašuje 30 milijuna kn, dok članice MIT Clustera imaju iza sebe izrazito velik broj uspješno provedenih informatičkih projekata.

Projektne prijave podnose se od 22. travnja 2014. godine pa sve do iskorištenja sredstava s krajnjim rokom dostave do 30. lipnja 2015. godine. Ipak, zbog velike konkurencije može se pretpostaviti da će sufinancirane biti one kvalitetne prijave koje stignu odmah po otvorenju natječaja. Stoga, požurite i iskoristite ponuđena bespovratna sredstva!

Podijeli: