Framos Technologies d.o.o. poduzeće je koje već dvadesetak godina razvija visokotehnološka rješenja u području računalnog vida i obrade vizualnih informacija koja se koriste u najrazličitijim sustavima i proizvodima. Framosove proizvode poput industrijskih kamera, LED strobe kontrolera ili image senzor modula koriste najpoznatije svjetske kompanije iz autoindustrije, farmaceutike, medicine, prometa, prehrambene industrije, sigurnosti, itd.

Poduzeće je osnovano 2001. godine, te je od početnih troje zaposlenika do danas naraslo na tim od pedesetak stručnjaka – inženjera, programera i drugih. U periodu od 2013. do 2015. godine, tada poslujući kao SMARTEK d.o.o., poduzeće je bilo inkubirano u TICM-ovoj drugoj zgradi. Zbog strelovitog rasta, izašli su iz procesa inkubacije te se preselili u tzv. „Triangl“ na istoku Čakovca, zgradu u kojoj i trenutačno posluju.

Danas je Framos Technologies dio njemačke Framos GmbH grupe.

Od 2018. do 2021. godine, uz TICM u ulozi konzultanta, provodili su projekt pod nazivom SMART[ek] process optimization. O rezultatima projekta direktor Framosa Damir Dolar rekao je: „Kroz projekt smo uspostavili automatizirani proces proizvodnje te kontrole kvalitete proizvoda što je značajno umanjilo mogućnost ljudske pogreške. Procesi poput kalibracije boja na kamerama, kontrole žarišne duljine, temperaturne analize ranije su se odvijali uz značajan ljudski input što je onemogućilo konzistentnost te povećalo mogućnost reklamacije proizvoda. Tijekom 30 mjeseci trajanja projekta, definirani su i usvojeni automatizirani postupci što je rezultiralo većom efikasnošću proizvodnje te povećanjem kvalitete naših proizvoda.“

Projekt je financiran iz javnog poziva Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu. Vrijednost projekta je 2,2 mil. kuna od čega se 837 tisuća kuna odnosi na bespovratna sredstva.


VIDEO

Podijeli: