Dio vala inkubiranih koji su u TICM-ovu zajednicu ušli prošle godine, nakon obnavljanja potkrovlja u zgradi TICM 1, je i poduzeće END2END. Poduzeće su osnovala trojica kolega koji su prethodno radili zajedno u telekomunikacijskom sektoru. Zanimljivo je spomenuti da jezgru čakovečkog dijela tima čine dvojica brata blizanca – Kruno i Ivan Pleh. Svaki od osnivača imao je bogato iskustvo u razvoju softvera i poslovanju te su se 2018. godine odvažili i zajedno krenuli u vlastiti poduzetnički pothvat. Misao vodilja kod osnivanja poduzeća bila je iskoristiti bogato iskustvo kako bi se klijentima pružila vrhunska usluga i posljedično ostvario poslovni uspjeh. Uz to, cilj je bio pokrenuti poduzeće u koje bi i osnivači i djelatnici s užitkom svaki dan dolazili na posao, a kako se čini, u tome su i uspjeli.

END2END se bavi dizajnom i razvojem informacijskih sustava, uz korištenje najnovijih tehnologija. Projektni menadžment, optimizacija i automatizacija poslovnih procesa u malom su im prstu, uz široko razumijevanje implementacije i integracije kompleksnih sustava.

Logo END2END-a

„Ambiciozni smo i imamo dobre rezultate, no nikad ne dozvoljavamo da nam originalna ideja ispadne iz fokusa – biti uspješan, ali ne na štetu privatnog života naših zaposlenika i nas samih“ kažu osnivači. Ističu kako su zadovoljni odlukom da se pridruže TICM-ovoj zajednici, jer na raspolaganju osim svog ureda imaju i multimedijalnu dvoranu, dvije sobe za sastanke, informatičku učionicu, kuhinju te druge zajedničke prostore. Uz to, dodatan plus je, kažu,  i zajednica visokomotiviranih kreativaca koje svakodnevno susreću na hodniku te potencijalno surađuju, kao i TICM-ov tim koji je tu za sve što zatrebaju.

Kruno i Ivan Pleh u radnom okruženju u TICM-u

Čini se kako se ambicioznost i upornost osnivača END2END-a isplatila, sudeći po podacima da su u manje od dvije godine, svoj tim zaposlenika uspjeli udvostručiti te ga sada čini šest osoba. Uz to, uspjeli su ostvariti prihode te ugovoriti poslove koji već sada garantiraju bezbrižnu budućnost poduzeća u sljedećih nekoliko godina. Temelje dugoročnog uspjeha, postavili su razvojem dvaju vlastitih proizvoda:

E2E Service Activator  – inovativni sustav za aktivaciju usluga u heterogenim okolinama, sufinanciran iz EU-fondova

Worklog expressplugin za vođenje radnog vremena kroz Jiru (svjetski leader u ticketing sustavima)

Već nakon nekoliko mjeseci postojanja, dolazi potvrda kvalitete za END2END. Uz razvoj softvera, konzalting i integracije, postaju Silver, a nakon godinu dana i Gold partner tvrtke Atlassian. Navedeno im, kako kažu, uz dodatne poslove koje obavljaju njihova četiri certificirana Atlassian konzultanta daje i pravo na besplatno korištenje svih Atlassian proizvoda. Tako je i cijelo poduzeće organizirano kroz Jira Software, Confluence, Jira Service Desk i Bitbucket.

Planovi za budućnost nisu ništa manje ambiciozni nego što su bili na samom početku; nastavak poslovanja istim, čak i boljim tempom, uz širenje razvojnog tima u Čakovcu i tima za optimizaciju poslovnih procesa kroz Atlassian alate u Zagrebu. TICM ne sumnja u svjetlu budućnost END2END-a, a više o poduzeću, timu  i uslugama koje pružaju možete saznati na njihovom webu. Za sve poslovne upite možete ih kontaktirati putem e-mail adrese info@end2end.hr.

Podijeli: