Provodeći svoj naum da DIGITRANS radionicu održimo na što više različitih lokacija kako bismo je učinili dostupnom što većem broju poduzetnika, četvrta DIGITRANS radionica održana je u Koprivničkom poduzetniku.

Koprivnički poduzetnik, poduzetnički inkubator i poduzetnička potporna institucija čiji tim aktivno radi na razvoju poduzetništva te stvaranju uvjeta za lakši rast i razvoj novoosnovanih poduzeća bio je domaćin radionice Razvoj digitalnog poslovnog modela pomoću DIGITRANS metodologije , održane 26. listopada 2018. godine u njihovom coworking prostoru.

Sudionici radionice iznosili su probleme i potrebe prisutne u njihovom poslovanju što je, zajedno sa savjetima voditelja, učinilo radionicu interaktivnom i zanimljivom.

Poduzetnici su, uz vodstvo iskusnog moderatora, koristeći alate i metode obuhvaćene DIGITRANS metodologijom, imali prilike detaljno analizirati svoj postojeći poslovni model, identificirati idealnog kupca i ostale elemenata koji čine ili uvjetuju poslovni  model. Nakon što su sagledali sve karakteristike postojećeg poslovnog modela, krenuli su otkrivati postoji li potreba za promjenama i ako da postavljati temelje za izgradnju novog poslovnog modela.

Sudionici radionice bili su iz različitih poslovnih područja, tako da su na radionici bila zastupljena poduzeća iz prerađivačke industrije, ali i poduzeće koje se bavi savjetodavnim uslugama. Grupa je bila mala pa se voditelj radionice mogao u potpunosti posvetiti i saslušati svakog sudionika što je rezultiralo boljim rezultatim cjelokupnog procesa razvoja novog poslovnog modela.

Sudionicima smo preporučili relevantnu literatura koja im može pomoći u procesu digitalne transformacije.

DIGITRANS radionice provodit će se sve do svibnja 2019. godine u sklopu projekta Digitalna transformacija dunavske regije DIGITRANS, programa Interreg Danube. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u nekoj od nadolazećih radionica, pratite internetske stranice Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. Svakako posjetite platformu DIGITRANS.me za metode, alate i više znanja o procesu digitalne transformacije, a za zanimljive rasprave o temi digitalne transformacije pridružite se Digitrans.me zajednici na LinkedIn-u.

Podijeli: