Nakon što su se slegli dojmovi o DIGITRANS radionici, održanoj 11. listopada u Tehnološkom parku u Varaždinu, možemo zaključiti da je ona prošla vrlo uspješno. Održavanje radionice na drugoj lokaciji, u Tehnološkom parku Varaždin, pokazalo se dobrom odlukom. Sudionici radionice došli su iz uspješnih malih i srednjih poduzeća koja posluju u različitim poslovnim područjima poput financija, IT sektora, marketinga i graditeljstva, a sudjelovao je i predstavnik poduzetničke potporne institucije.

DIGITRANS radionica okupila je sudionike iz različitih djelatnosti.

Raznovrsnost poslovnih područja pridonijela je produktivnoj raspravi tijekom koraka analize trenutnog poslovnog modela svakog pojedinog poduzeća, ali i tijekom ostalih koraka obuhvaćenih DIGITRANS treningom. DIGITRANS metodologija na kojoj se bazira program radionice, vodi korisnike u analizi poslovnih modela, identifikaciji idealnog kupca, analizi postojećih kompetencija, analizi postojećih vrijednosti i kreiranju nove vrijednosti, novih usluga i konačno novog digitalnog poslovnog modela.

Popunjavanje Platna prijedloga vrijednosti.

Polaznici su podijelili zanimljive informacije i razmišljanja s ostalim sudionicima, ali i članovima projektnog tima iz Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje zaduženog za organizaciju treninga i Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu zaduženog za ocjenu kvalitete treninga. Voditelj radionice Goran Levačić, koji ima puno iskustva u moderiranju radionica te je sudjelovao u kreiranju DIGITRANS metodologije, uspješno je moderirao raspravu i cjelokupnu komunikaciju.

Svrha DIGITRANS treninga je razmjena znanja, izgradnja zajednice poduzetnika koji žele učiti o novim pristupima i metodama, praćenje trendova te primjena najboljih rezultata analize i učenja u  njihovom poslovanju, ukratko jačanje kapaciteta poduzetnika za provođenje postupka digitalne transformacije.

Sudionici radionice bili su vrlo aktivni.

Dobre reakcije i odlični rezultati sudionika na sad već četvrtoj po redu DIGITRANS radionici pokazuju nam da idemo u dobrom smjeru. DIGITRANS platforma i LinkedIn zajednica u obliku Digitrans.me grupe služe nadopuni DIGITRANS treninga i obrnuto. Održana radionica predstavlja samo prvu fazu DIGITRANS treninga. Sljedeća faza sastoji se od online konzultacija sa sudionicima koji su detaljnije proučili materijale i alate dostupne na DIGITRANS platformi te individualnih savjetovanja.

Podijeli: