Na nedavnom županijskom natjecanju iz informatike, čiji je domaćin bila Osnovna škola Strahoninec, sudjelovalo je 40 učenika koji su se za natjecanje pripremali u sklopu projekta Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije. Program izvannastavnih tečajeva odvija se pod pokroviteljstvom Međimurske županije, a provode ga udruge Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub.

U kategoriji ‘Primjena algoritama’ za polaznike petih razreda natjecalo se 12 učenika, od kojih su svi redom bili članovi udruga MIS i MIK. Najbolji rezultat, sa stopostotnom točnošću, postigao je Jakov Marodi, drugo mjesto osvojila je Marta Topolnjak, a treće Niko Kocijan. Uslijedili su Petar Kocijan, Max Varga, Leda Bujanić, Paulo Nomo Nemi, Matej Posavec, Jakov Šarić, Martin Golub, Leon Lepen i Dorijan Majsan.

Test za učenike 6. razreda bez greške je riješio Ivano Lukačević, ujedno prošlogodišnji državni prvak. Drugu poziciju zauzeo je Leo Lipić, a natjecanje je kao trećeplasirani okončao Abel Baranašić. Peto mjesto pripalo je Marku Mikolaju, a sedmo Jakovu Božaniću.

Polaznici priprema MIK-a i MIS-a istaknuli su se i među učenicima sedmih razreda, osvojivši prva tri mjesta. Najbolji je bio Saša Ovčarić, uslijedili su Leo Dolenec i Michelle Mesarić, dok je Mirna Drabić završila kao petoplasirana.

Od sedam natjecatelja osmih razreda udruge MIS i MIK imale su tri predstavnika. Najbolji uspjeh postigao je Filip Vinko s osvojenim drugim mjestom, a uz njega su se natjecali i Kaja Baksa i Velimir Tota.

Osnovnoškolci.

Među srednjoškolcima posebno su se istaknuli Dominik Vugrinec (1. razred), Jakov Biškup (2. razred) i Matija Bujanić (3. razred), koji su osvojili prva mjesta u svojim generacijama. Drugo mjesto među učenicima 1. razreda srednje škole pripalo je Roku Gluhaku, dok je kao drugoplasirani učenik 2. razreda završio Luka Dakić. Uslijedili su Vedran Novaković (3. mjesto), Vito List (4. mjesto), Petar Vinko (6. mjesto), Marin Topolnjak (7. mjesto), Marin Rameša (8. mjesto), Luka Lukačević (9. mjesto) i Vjeran Murković (10. mjesto). Učenici 4. razreda Maksimilijan Hižman i Noa Oreški podijelili su 2. mjesto s osvojenim istim brojem bodova.

Za natjecanje u kategoriji ‘Logo’ četiri učenika pripremala su se uz vanjsko mentorstvo edukatora udruga MIK i MIS. Najuspješniji je bio učenik 6. razreda Teo Faić koji je osvojio drugo mjesto. David Koštarić zauzeo je treće mjesto, a Jakov Hižman četvrto. Učenica 7. razreda Mura Blažević natjecanje je okončala drugim mjestom.

Srednjoškolci.

MIS-ovci i MIK-ovci osvajaju i Varaždinsku županiju!

Uz učenike s područja Međimurja, za županijsko informatičko natjecanje edukatori MIK-a i MIS-a pripremali su i 10 polaznika varaždinskih osnovnih i srednjih škola. Isti su postigli najbolje rezultate u gotovo svim dobnim skupinama. Od osam natjecatelja šestih razreda, članovi MIK-a i MIS-a Marin Rođak, Dorian Panić i Oliver Vitez osvojili su prva tri mjesta. Učenica 7. razreda Ozana Margotić postigla je najbolji rezultat u svojoj generaciji, gdje je drugo mjesto zauzeo Hugo Darabuš, dok je Leonardo Barulek postigao treći rezultat među učenicima osmih razreda.

Odličan uspjeh postigli su i srednjoškolci – učenici 1. razreda Antun Kralj, Marko Hrenić i Vito Weiser osvojili su prvo, drugi i četvrto mjesto, dok je godinu dana stariji Ivan Melnjak natjecanje okončao desetom pozicijom.

Svi navedeni rezultati postignuti su zahvaljujući radu mentora uključenih u rad i djelovanje Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije – Dejana Drabića, Marina Drabića, Miljenka Blažeke i Viktora Lazara. 

Detaljan pregled rezultata možete pogledati ovdje.

U narednim danima očekuje se objava popisa učenika pozvanih na državno natjecanje koje će se održati od 4. do 6. svibnja.

Podijeli: