Startup hub ZICER otvorio je natječaje za akceleracijske programe kroz koje je na raspolaganju 200.000,00 eura bespovratnih novčanih sredstava i in-kind potpora od 18.000,00 eura. Uz etablirani i višestruko nagrađivani Startup Factory, ZICER je otvorio i natječaj za novu Global Growth generaciju te sasvim novi Tech Transfer akcelerator.

Startup Factory je akceleracijski program namijenjen tehnološki orijentiranim timovima i startupovima (do godine dana starosti) sastavljenim od 2 do 7 člana. On ubrzava razvoj ideje i prototipa, pomaže pri izlasku na tržište te pristupanju prvim kupcima i ulagačima.

Program je intenzivan i natjecateljskog je karaktera. U Startup Factory 2024. će biti primljeno do 1️2 timova od kojih će tri najbolja osvojiti sredstva iz novčanog fonda od 50.000,00 eura:

  • mjesto 25.000,00 eura,
  • mjesto 15.000,00 eura i
  • mjesto 10.000,00 eura.

Uz to, pobjednici će dobiti i godišnju in-kind potporu u ukupnom iznosu od 10.800,00 eura za korištenje usluga ZICER-a (ured s uključenim troškovima režija, edukacije, pozivnice na meetupove i ostale događaje, mentorstvo itd.).

Nakon završetka Startup Factory programa, sudionici će imati izvježban pitch, napisan pitch deck, razvijen poslovni plan i unaprijeđen prototip/MVP.

Global Growth akcelerator

U ovaj će program biti primljeno 5️ startupova koji imaju jasnu namjeru izlaska na međunarodno tržište. Odabrani startupovi početkom programa ravnomjerno će podijeliti 100.000,00 eura (svaki startup po 20.000,00 eura), a dobiti će i mentorsku, edukacijsku i promocijsku podršku.

Kriteriji za ulazak u ovaj program su da startupovi koji se prijavljuju u trenutku prijave nisu stariji od 5 godina od datuma osnivanja za softverska rješenja ili 7️ godina za hardverska rješenja te da u prethodnoj godini imaju ostvarene prihode od prodaje od minimalno 50.000,00 eura.

Do kraja programa (program traje od lipnja do listopada 2024. godine) odabrani startupovi će kreirati strategiju ekspanzije i međunarodne prodaje te poduzeti odvažne korake proboja na novo ciljano tržište. To znači da će odraditi sastanke s ključnim ljudima na svojem ciljanom međunarodnom tržištu, dobiti savjete mentora, imati razvijeni sales deck, pitchati pred investitorima i priključiti se ZICER hubu.

Tech Transfer akceleracijski program namijenjen je razvojnim timovima i startupovima (do 5 godina starosti) koji razvijaju visokotehnološko rješenje, a čiji su projekti potekli iz znanstvenog/sveučilišnog istraživanja.

U ovaj će se program primiti do 5 timova, a najbolja 2 osvojit će sredstva iz novčanog fonda od 50.000,00 eura:

  • mjesto 30.000,00 eura i
  • mjesto 20.000,00 eura.

Uz to, pobjednici će dobiti i godišnju in-kind potporu u ukupnom iznosu od 7.200,00 eura za korištenje usluga ZICER-a u periodu od godine dana što uključuje ured i troškove režija, edukacije, pozivnice na meetupove i ostale događaje te mentorstvo.

Do kraja Tech Transfer programa, koji traje od lipnja do listopada 2024. godine, sudionici će razviti poduzetnički način razmišljanja, naučit će komunicirati utjecaj svojeg istraživanja, napraviti prve korake kako bi ga pretvorili u profitabilni poduzetnički pothvat i započeti proces izlaska na tržište.

Prijave za sva tri akceleracijska programa otvorene su do 7. 5. 2024. putem https://www.zicer.hr/akcelerator/.

Podijeli: