Prije samog početka nove školske godine, Fotoklub Čakovec priveo je kraju 6. po redu „Ljetnu školu fotografije za djecu od 10 do 18 godina“. Projekt je to koji Fotoklub provodi u partnerstvu s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje i Međimurskom županijom. TICM osigurava prostorne uvjete i dio opreme za radionice, a Međimurska županija od prve godine održavanja škole (2014.) sufinancira projekt. Fotoklub Čakovec pak osigurava komplete digitalnih fotoaparata i bljeskalice za onu djecu koja nemaju svoju opremu.

 

6. godinu zaredom Fotoklub organizira radionice za djecu

 

Zahvaljujući potpori lokalne zajednice i aktivnosti Fotokluba Čakovec, u Međimurju se svake godine među mladim polaznicima otkrivaju i na kreativno stvaranje potiču motivirana i talentirana djeca. Voditelji škole su Davorin Mance i Davor Žerjav, iskusni predavači, fotoinstruktori te aktivni i kreativni fotografski autori. Tijekom ljetne škole djeca uče o tehničkim osnovama fotografije (svjetlo, rasvjeta, fotoaparat, ekspozicija, objektiv), a naglasak se stavlja na praktične vježbe te likovne i estetske vrijednosti fotografije, što je zapravo i utkano u temeljnu filozofiju Fotokluba Čakovec kao udruge građana koja promiče fotografsko stvaralaštvo.

Na facebook stranicama Fotokluba Čakovec uskoro će biti objavljeni i radovi polaznika ljetne škole fotografije, dok u nastavku možete pogledati nekoliko dokumentarnih fotografija s radionica.


 

Podijeli: