19. meetup Me <CoDe/> grupe, održan u okviru Tjedna cjeloživotnog učenja, 3. listopada 2018. godine u informatičkoj dvorani TICM-a, bio je u znaku WordPress-a, platforme za izradu CMS (Content Management System) web-stranica.

WordPress najpopularnija je svjetska platforma za objavljivanje sadržaja na webu koju trenutačno koristi više od 27% svjetskih internet stranica, odnosno oko 60 milijuna web stranica različite namjene – od osobnih blogova preko portala raznih vrsta sve do e-trgovina.  Radi se o platformi koja i osobama bez gotovo ikakvih tehničkih znanja omogućava pokretanje svog bloga ili web stranice, a profesionalcima poput programera i dizajnera nudi veliku razinu fleksibilnosti.

Srđan Srđenović, voditelj meetup-a.

U prvom dijelu, voditelj meetup-a Srđan Srđenović iz poduzeća Koder upoznao je sudionike meetup-a s osnovama korištenja WP platforme te s razvojem WordPress-a kroz povijest. U nastavku, polaznici su bili upoznati s koracima koji prethode izradi strukture teme, instalacijom WordPressa-a na server, odabirom i instalacijom tema, hooksa i post tipova te o unosu i uređivanju filtera sadržaja.

Sudionici meetup-a

Po završetku radionice zainteresirani sudionici imali su mogućnost individualnoga savjetovanja s predavačem kako bi procijenili mogućnost implementacije WordPress-a u vlastite projekte.  Novi susret ME < CODE/ > grupe je u planu, a točan termin bit će objavljen na internetskim stranicama TICM-a i Meetup grupe.

Meetup je održan u okviru 12. Tjedna cjeloživotnog učenja.


Aktivnost je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj.  

Sadržaj je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: