Imena Weblice i Hacklice sve više rezoniraju u ušima šire publike. Kad je pokrenuta prije četiri godine, Weblica je prosječnome korisniku bila prilično nejasan pojam. Pedesetak mjeseci kasnije, većina Međimuraca barem je čula za ovu tehnološku konferenciju koja okuplja stručnjake prvenstveno iz područja internetskih tehnologija. Najveće je događanje te vrste u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te stvara odličnu priliku za razmjenu znanja i iskustava. Korijene vuče iz spoznaje da u tri najsjevernije hrvatske županije, Međimurskoj, Koprivničko-križevačkoj te Varaždinskoj, postoji gomila izvrsnih, ali prilično samozatajnih IT stručnjaka i vizionara koji zaslužuju platformu putem koje mogu surađivati.

Weblica

Prva Weblica održana je u svibnju 2015. godine u formatu od dva tracka sa po šest predavanja. Vrhunski predavači iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine već su tada privukli više od stotinu posjetitelja iz Hrvatske i Slovenije. Osnovni format je zadržan i narednih godina, no broj sudionika se svake godine sve više povećavao, da bi se s vremenom djelovanje proširilo.

Weblica 2018.

Tako je lani po prvi puta organiziran i 24-satni hackathon pod imenom Hacklica, koja će se ove godine održati u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu u subotu, 4. svibnja 2019. i trajat će 24 sata.

Hacklica

U petak, 10. svibnja, slijede pak radionice objedinjene pod nazivom Worklica, koje pokrivaju različita područja interesa, a održat će se u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. Unatoč činjenici da se od prošle godine plaćaju i karte za sudjelovanje u radu Weblice, na manifestaciji je lani sudjelovalo rekordnih više od 150 sudionika. Glavno događanje rezervirano je za subotu, 11. svibnja, u Scheierovoj zgradi te prostoru Gradske kavane u Čakovcu.

Hacklica 2018. – Proglašenje pobjednika

Misija organizatora Weblice nije samo zainteresirati web developere i druge stručnjake, već stvoriti  platformu za razvoj informatičkoga sektora u cijeloj regiji. Zlatni sponzori konferencije su ecx.io, Tria i Factory X, srebrni je sponzor HAMAG-BICRO, mali sponzor Preda iz Osijeka, dok akreditacije sponzorira cWebSpace, a tu su još i ostali sponzori.


Pokrovitelji Weblice su Međimurska županija i Grad Čakovec, a održavanje konferencije podržava i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Sve informacije o svim komponentama Weblice, Worklice i Hacklice dostupne su na mrežnim stranicama konferencije, www.weblica.hr

Pridružite se Weblici i podijelite relevantno znanje sa stručnjacima iz svih područja IT-ja te sudjelujte u stvaranju tradicionalnoga skupa entuzijasta iz područja internetskih tehnologija na hrvatskome sjeverozapadu!

Podijeli: