Kišna subota 14. svibnja 2016. bila je idealna za održavanje druge po redu tehnološke konferencije Weblica 2016 koja je u TICM-u okupila 150 sudionika, tj. Webličara. Ovako veliki broj sudionika okupio se zbog kvalitetnih predavanja koje su održali neki od najboljih stručnjaka za web tehnologije u Hrvatskoj.

Konferenciju je otvorio Velimir Sanjković pozdravivši sudionike ispred organizatora. Predavanja su počela keynote predavanjem Marina Bezića o timovima koji mogu sve, dok su se daljnja predavanja održavala usporedno u dva tracka što je sudionicima omogućilo da sami kreiraju program konferencije. Ratko Ćosić, Nikola Begedin, Dobriša Adamec, Zvonko Biškup, Nikola Brežnjak i Tomislav Keščec bili su predavači u Tracku 1 koji se odvijao u multimedijalnoj dvorani, dok su Damir Kolmanić, Tomislav Bronzin, Emanuel Blagonić, Bahrudin Hrnjica, Zlatan Garibović, Ivan Heged i Davor Tarandek održali predavanja u okviru Tracka 2 koji se odvijao u informatičkoj dvorani.

Interakcija, mnoštvo pitanja i zanimljivih diskusija za vrijeme i između predavanja, razlog su zbog čega je Weblica odlično mjesto za učenje, upoznavanje kolega i dijeljenje iskustava. Svi sudionici su dobili majice konferencije, a najaktivniji i dodatne nagrade. Za one koji Weblici nisu mogli prisustvovati „uživo“, bilo je omogućeno praćenje putem Youtube live streama, a najzanimljiviji trenuci zabilježeni su i na Facebook profilu konferencije. Više informacija o Weblici dostupno je na internetskim stranicama www.weblica.hr.

Organizatori zahvaljuju svima koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli uspjehu  ovogodišnje Weblice i dokazali da se sav uloženi trud isplatio. Vidimo se dogodine.

Posebna zahvala sponzorima ovogodišnje Weblice – poduzećima Axiom d.o.o., Graphprint d.o.o. i International .NET Association Europe.

Organizacijski odbor :

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o.
Tria d.o.o.
Entitas. d.o.o.
PlusIT d.o.o./ S-Soft Software

Uvodno predavanje

Marin Bezić, Concero – Timovi koju mogu sve


 Dobriša Adamec, Citus – Snažni,Zgodni i Brzi – crtani vodič kroz dobre i loše prakse u ASP.NET MVC projektima

Damir Kolmanić, Axiom  – “Full stack” flert s GIS-om 

Tomislav Keščec, Algebra – Sigurnost web aplikacija

Ratko Čosić, Ekobit – Razvoj aplikacija za Angular 2 & Typescript

Nikola Begedin, Coderly – Okviri za testiranje frontenda u web aplikacijama

Zvonko Biškup, Influendo – Laravel – PHP (r)evolucija

Bahrudin Hrnjica, Deanet – Entity Framework 7, beyond rational

Nikola Brežnjak , CTIM – Ionic framework, alat za izradu hibridnih mobilnih aplikacija

Zlatan Garibović, AdCumulus – Serviranje oglasa za developere

Emanuel Blagonić, Blagonic Brothers – Kako je WordPress promjenio lice hrvatske politike

Ivan Heged, AdCumulus – Serviranje oglasa za developere

Davor Tarandek, Entitas – Node.js compute cluster

Organizatori i predavači Weblice 2016.

Podijeli: