Internetske tehnologije i na njima temeljene usluge trenutno su jedno od najdinamičnijih područja tehnološkog razvoja. Naše vrijeme karakteriziraju sveopća povezanost i razmjena informacija neovisno o uređaju i platformi korisnika. Korijenite promjene koje će ovi trendovi unijeti u same temelje življenja vidljive su već danas. Poznavanje i korištenje internetskih tehnologija postaje jednako važno kao znanje stranih jezika i neizostavni je dio nečega što nazivamo informatičkom pismenošću. Eksponencijalno raste broj novih internet usluga i njihovih korisnika. Ideja za korištenje internetskih tehnologija ne nedostaje ni u jednom segmentu ljudskog života. Ipak, nedostaje ljudi koji posjeduju dovoljno tehničkog znanja za kreiranje novih rješenja koje će omogućiti da ove ideje zažive. Nedostaje razvojnih inženjera, a postojeći trebaju kontinuirano raditi na usvajanju novih znanja.

Stoga je potrebno povezivati stručnjake, raditi na prijenosu znanja i dobrih praksi, organizirati  specijalizirane edukacije i radionice kako bi se dala podrška postojećim stručnjacima i motiviralo mlade da zakorače u svijet informatičkih tehnologija i pomoći im da se u njemu ne izgube. Iz ovog razloga Tehnološko-inovacijski centar Međimurje i tvrtke Tria, Entitas, Plus IT i S-Soft Software Development organiziraju konferenciju

WEBLICA 2015

prva prava tehnološka konferencija između Mure i Drave

koja će se održati u subotu 9. svibnja 2015. godine s početkom u 9 sati

u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu, Bana Josipa Jelačića 22B (prostor bivše vojarne)

Dobro poznajete HTML/CSS, JavaScript, PHP, ASP.NET, Java, node.js, Ember.js i slične tehnologije? Osoba ste koja se služi a ponekad i govorim računalnim jezikom? Vjerujete da su internetske tehnologije veliko neistraženo područje o kojem želite naučiti više?

Usput, želite upoznati kolege koji sa istim žarom rade sličan posao i spremni su kao i vi podijeliti svoje probleme, znanje ili iskustvo trenutka u kojem se spoznali da je bug samo korak bliže vašem novom programerskom dostignuću?

Ako ste barem na jedno od pitanja odgovorili potvrdno, čitajte dalje i saznajte što smo za vas pripremili.

Vođeni idejom da je znanje nešto najvrijednije što čovjek može dati, odlučili smo ovog proljeća, točnije 9. svibnja 2015. godine pozvati u Čakovec neke od najboljih regionalnih stručnjaka iz područja internetskih tehnologija. Oni će podijeliti svoja znanja i iskustva uzbudljivog svijeta razvoja internetskih usluga, pričat će o kolaboraciji u razvojnim timovima i upoznati vas s najnovijim tehnologijama. Očekuje vas niz zanimljivih predavanja i demonstracije rješavanja programerskih izazova, dizajna aplikacija i upravljanja razvojnim projektima. Weblica je podijeljena u dva paralelna rasporeda predavanja i na vama je da sami izaberete što vas najviše zanima.

Tehnološka konferencija Weblica 2015 održat će se u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM), koji je smješten u povijesnom vojnom kompleksu, popularno nazvanom “Stara vojarna”. Danas u TICM-u djeluje 20-tak visoko tehnoloških tvrtki i možemo s ponosom reći da je TICM srce razvoja informatičkih tehnologija Čakovca i Međimurske županije.

Sve one koji odluče biti sudionici prve prave tehnološke konferencije u najsjevernijoj hrvatskoj županiji, uz zanimljiva predavanja, očekuje mnogo zabavnog sadržaja, druženje s kolegama i još pokoje iznenađenje.

Pozivamo da nam se pridružite 9. svibnja 2015. u TICM-u na prvoj pravoj tehnološkoj konferenciji između Mure i Drave.

Sudjelovanje u konferenciji je besplatno, a broj prijava za konferenciju je ograničen, stoga požurite i osigurajte svoje mjesto putem on-line prijave na internetskoj stranici www.weblica.hr na kojoj je dostupan i detaljan program konferencije.

Ako ste korisnik Twittera vijesti o Weblici možete pratiti ovdje: @weblicahr

Vidimo se 9. svibnja u TICM-u na Weblici 2015!

Podijeli: