Potreba za TICM-ovim novim roll-up bannerom lijepo se poklopila s ulaskom Marine Braović-Hajdarović, vlasnice obrta Illustrivo u TICM-ov poslovni inkubator o čemu smo već pisali. Nakon kratkog razdoblja upoznavanja – TICM-a s Marininim kreativnim izričajem, a Marine s TICM-ovim radom i okruženjem – dogovorena je suradnja na izradi ‘sasvim drugačijeg’ roll-up bannera. Zadatak je bio prikazati usluge, ugođaj i okruženje TICM-a uz pomak od dosadašnjeg ‘suzdržanijeg’ stila. Uz određene ključne riječi koje su Marini bile nit vodilja kako bi uspješno prikazala TICM i sve ono što on predstavlja, ruke su joj bile slobodne.

Detalj s roll-up bannera

 

Evo što Marina kaže o cijelom procesu izrade i inspiraciji iza dizajna:

„Šetajući TICM-om te promatrajući zgrade, osobe, zbivanja i oblike formirala se zamisao „hi-tech“ košnica gdje sve zuji, bruji i „bipka“ od različitih ideja, djelatnosti i aktivnosti. Pri tome dvije veće košnice predstavljaju zgrade TIC I i TIC II, a zadnja manja TIC III koja će uskoro profunkcionirati (otuda i drugačija boja). Same košnice plutaju/lebde unutar vlastitog univerzuma – ideja koju nameće smještaj građevina okruženih i odijeljenih od ostatka grada bogatim zelenilom.

Cilj je bio stvoriti dinamičnu, aktivnu ilustraciju jarkih boja s retro daškom. Zašto „retro“? Zato što je usprkos svim tim tehnologijama, inovacijama i digitalnim čudima jedna aktivnost ovdje ostala staromodna, tradicijska i apsolutno retro: ispijanje kave ispred zgrade uz ležerne razgovore i razmjenu ideja. Mnoge se stvari (srećom) stalno mijenjaju, a mnoge ostaju (također srećom) iste.“

 

Ikone izrađene za banner

 

Roll-up banner

 

Hvala Marini na lijepim riječima i odličnom dizajnu, a mi se veselimo budućoj suradnji!

Podijeli: