STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci kao partner u Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN) poziva sve zainteresirane da se prijave na virtualni info dan:

Bespovratna sredstva za financiranje zaštite intelektualnog vlasništva

koji će se održati u četvrtak, 19. svibnja 2022. godine od 11:00 do 12:00 sati,
virtualno putem ZOOM platforme.


U današnje doba digitalnog poslovanja pristup tuđim informacijama je lako dostupan. Zbog toga je zaštita intelektualnog vlasništva postala jedini zakoniti način da poduzetnici zaštite svoje ideje, djela, proizvode ili usluge. Primjere takvih djela nalazimo u različitim oblicima grafičkog dizajna na ambalaži, dizajnu proizvoda, tekstovima na web stranicama, uputstvima, mehanizmima djelovanja u proizvodima i drugdje.

Na info danu će biti prezentiran program bespovratnih sredstava u okviru  „Ideas Powered for Business“ osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima sufinancirala zaštita intelektualnog vlasništva – žiga, dizajna i patenata. Program uključuje mogućnost sufinanciranja pred-dijagnostičkih usluga (IP Scan) kojima poduzeća dobiju uvid u potencijalne koristi koje bi im donijela zaštita njihovog intelektualnog vlasništva.

Bespovratna sredstva se dodjeljuju kroz sustav vaučera, a poziv je otvoren do 16. prosinca 2022. godine ili do iskorištenja sredstava. Program bespovratnih sredstava je financiran iz Fonda za mala i srednja poduzeća (SME Fund) pokrenutog u okviru inicijative „Ideas Powered for Business“ koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).

Cilj info dana je upoznati poduzetnike sa sadržajem javnog poziva kako bi mogli procijeniti jesu li kandidati za navedena sredstva. Događanje je namijenjeno malim i srednjim poduzećima.


Sadržaj

  • Predstavljanje programa,
  • Predstavljanje prihvatljivih prijavitelja,
  • Predstavljanje aktivnosti prihvatljivih za sufinanciranje,
  • Postupak prijave i dodjele bespovratnih sredstava,
  • Pitanja i odgovori.

Autor i predavač

Jana Blažević Marčelja, mag. oec. 

Poslovna je savjetnica i predavačica te certificirani Pricing Professional pri Professional Pricing Society – vodećoj svjetskoj udruzi posvećenoj strateškom pristupu određivanju cijena.

Vodila je niz nacionalnih i međunarodnih razvojnih projekata i ima dugogodišnje iskustvo na području razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških rješenja. Educira i savjetuje poduzetnike i poduzetnike početnike na području određivanja cijena i kreiranja cjenovnih politika, razvoja novih poslovnih rješenja te unapređenja poslovnih procesa.


Prijava

Rok za prijavu je 18. svibnja 2022. do 12 sati ili do popunjavanja mjesta. Broj mjesta je ograničen!

PRIJAVNI OBRAZAC

Podijeli: