Autor teksta: Ivan Goričanec, Reci da.

Međunarodno ocjenjivanje Pušipela i ostalih vina, gurmanski tjedni, festivalski dani te dani i noći otvorenih podruma snažno su označili URBANOVO 2023. Sve je ove godine izgledalo, zvučalo i trajalo veselije, srdačnije i dinamičnije. Moguće je da se nakon pandemijskih blokada i limita ljudski duh zaželio slobode i normale, a moguće je da su i pripreme i ponuđeni sadržaji podigli raspoloženje.

U taj okvir zadovoljstva izvrsno se ugradio i Vinski kviz u režiji studija Reci Da, ove godine prvi put ponuđen festivalskoj publici u Hotelu Panorama, Bistro Beška, Vinariji Lovrec. Totalno otkačen, čudesno dinamičan i po dosta detalja neponovljiv dogodio se 25. svibnja u multimedijalnoj dvorani TICM-a.  Za kvizaški stol sjeli su mlade direktorice, direktori i prvi ljudi inkubiranih poduzeća u prostorima TICM-a, ali i „vanjski gosti”. Odvijanje kviza popratile su i kamere Hrvatske televizije s objavom priloga u rubrici „Hrvatska danas”. Samo zbog iznimne zainteresiranosti i neobične takmičarske atmosfere koju odvijanje kviza potiče, vremensko trajanje se dogovorno pomicalo. Koncept nudi duhovitu provjeru vlastitih znanja, nadmetanje s prvim susjedom, kušanje (puno! međimurskih i susjednih) vina na slijepo, napeta i neobična sučeljavanja, učenje i ugodnu zabavu kojoj je jedan od ciljeva „zaljubiti” neodlučne u vino odnosno vino predstaviti kao kulturološki fenomen u kojemu čovjek uživa ili propada otkako je vijeka i svijeta

Zoran Turk, ravnatelj CZK Rudar iz Murskog Središća sjeo je za stol s pozivnicom i, kao nekad Ivanišević na Wimbledonu, otišao u M. Središće s bocom pjenušca ROKO Banfi vina kao pobjednik.

Pobjednik kviza Zoran Turk.

 

Podijeli: