U organizaciji SQL/DEV grupe Čakovec-Varaždin, koja okuplja lokalne stručnjake i entuzijaste na polju razvoja programskih rješenja na Microsoft tehnologijama, u subotu, 27. rujna, se u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM) održao njihov jubilarni, pedeseti sastanak koji je obilježen na poseban način. Događanje je izazvalo velik interes lokalne zajednice informatičkih stručnjaka koji se bave Microsoftovim tehnologijama i kojih se okupilo šezdesetak.

Nakon uvodnih riječi u kojima se osvrnuo na dosadašnji rad grupe, njezin pokretač i voditelj, Velimir Sanjković, zahvalio je najaktivnijim članovima grupe, predavačima i sponzorima. U radnom dijelu događanja, sudionici su imali prilike slušati predavanja četiri vrhunska stručnjaka iz područja Microsoft tehnologija. Tomislav Bronzin održao je predavanje o načinima povećanja produktivnosti poslovanja korištenjem Microsoft Office 365 paketa. Marko Čulo okupljenima je predstavio nove mogućnosti SQL Servera 2014. Andrej Radinger govorio je o razvojnim mogućnostima operativnog sustava Windows Phone 8.1 dok je Domagoj Pavlešić sudionicima dao uvid u Universal Apps – alata koji će u skorijoj budućnosti omogućavati paralelan razvoj aplikacija za Windows Phone, Windows 8 i Xbox One.

Poslijepodnevni sati bili su rezervirani za zabavni dio događanja ; sudionici su se imali priliku okušati u igranju računalnih igara na Microsoft Kinect konzolu, a kasnije je na bivšem vojnom vježbalištu organiziran paintball turnir.

Ovakva druženja odličan su način da se u neformalnom okruženju nauče nove korisne stvari, povežu informatički stručnjaci, razmijene poslovne ideje i dogovore nove suradnje. TICM i SQL/DEV grupa Čakovec-Varaždin i dalje će zajedno raditi na povezivanju stručnjaka iz sektora informacijskih tehnologija, a svi koji žele učiti o MS tehnologijama to mogu putem MS virtual accademy http://www.microsoftvirtualacademy.com/.

Podijeli: