Studentski tim s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu u sastavu Ksenija Mitrović, Mirela Pavličević i Zoran Kos, pod mentorstvom asistentice Katarine Pažur Aničić, osvojio je posebnu nagradu kao poticaj za daljnji razvoj sustava koji je ocijenjen kao ideja s visokim potencijalom za uspjeh. Radi se o mobilnoj aplikaciji Personal Fashion Assistant, koja je predstavljena kao kombinacija e-trgovine i društvene mreže i koja omogućuje korisnicima praćenje trendova robnih marki prema vlastitih preferencijama te im pomaže u procesu donošenja odluke o kupnji proizvoda. Aplikacija bi prodavačima omogućila promociju modnih proizvoda putem mobilnih platformi te poboljšala komunikaciju s postojećim i potencijalnim kupcima.

U finalnom krugu našao se i treći hrvatski tim. Studenti Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima u sastavu Ivan Premec, Manuela Kos i Tamara Belak predstavili su servis FreeRoom, namijenjen svima koji traže besplatni smještaj u bilo kojeg gradu svijeta.

Natjecatelje je tijekom rada na poduzetničkim idejama mentorirao stručni tim mentora u sastavu Tamas Turcsan, Gabor Dehelan, Tamas Varga i David Trayford, nositelji mađarske startup scene aktivni na razvoju ekosustava čiji su najpoznatiji članovi Ustream i Prezi.com

Događanja kao što su „Hackathon-in-a-box“ savršena su prilika za kreativne i motivirane pojedince i timove da predstave svoje poslovne ideje pred potencijalnim investitorima te uz stručne mentore pokrenu svoju poduzetničku priču. Sudjelovanje na ovakvim događanjima otvara nove mogućnosti kroz stjecanje iskustva, povezivanje i vlastito usavršavanje što su glavni preduvjeti za uspjeh i realizaciju poduzetničkog pothvata.

TICM će i dalje u suradnji s partnerima aktivno sudjelovati u organizaciji sličnih događanja u cilju stvaranja novih vrijednosti kroz rad na idejama koje nastaju kao rezultat znanja i iskustva motiviranih studenata i perspektivnih poduzetničkih timova.

Više informacija o Hackathonu dostupno je na internetskim stranicama (http://bit.ly/1nISeZL) i na facebook profilu događanja (www.facebook.com/hackathon.hungary)

Partneri u organizaciji:

Sveučilište Pannonia, Nagykanizsa CampusTehnološko-inovacijski centar Međimurje

Kontakt osoba:

Goran Levačić, voditelj inkubacije i edukacije
Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o.
Tel: +385 (0)40 499 405
e-mail: goran.levacic@ticm.hr

Podijeli: