U subotu, 9. svibnja 2015. godine, u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje održana je tehnološka konferencija Weblica 2015.

Više od 100 sudionika imalo je prilike slušati odlična predavanja iz područja web tehnologija, upravljanja razvojnim timovima i platformi za virtualnu realnost te saznati s kakvim se izazovima susreću njihove kolege u radu na „developerskim“ projektima.

Na početku konferencije sudionike konferencije su pozdravili Velimir Sanjković, direktor tvrtke S-Soft Software Development, Ivan Plačko, direktor TICM-a i Matija Posavec, župan Međimurske županije. U pozdravnim govorima naglašena je važnost ovakvih događanja jer ona doprinose popularizaciji informatičkih tehnologija, stvaranju novih prilika kroz suradnju stručnjaka te potreba za usavršavanjem postojećih i obrazovanjem novih informatičkih profesionalaca.

Predavanja su bila podijeljena u dva usporedna „tracka“ tako da su sudionici mogli izabrati temu koja ih više zanimala. Pregršt pitanja i zanimljivih diskusija za vrijeme i u pauzama između predavanja, učinili su konferenciju ujedno i prilikom za umrežavanje, dijeljenje iskustava i prenošenje znanja što je izuzetno važno za sve one koji su uključeni u razvojni proces stvaranja softverskih proizvoda.

Svi sudionici dobili su majice s logotipom konferencije, dok je najaktivnijima pripala drvena tiblica, maskota konferencije.

Materijali s Weblice 2015. se obrađuju i pripremaju za objavu tako da ćemo ih u narednim danima i tjednima objavljivati na internetskim stranicama TICM-a i partnera, kao i na društvenim mrežama.

Prva tehnološka konferencija u Međimurju je za nama, dojmovi se skupljaju i polako se okrećemo prema organizaciji novih događanja s tehnološkim temama.

Zahvaljujemo svima koji su bili dio Weblice 2015. i svojim prisustvom stavljanju Čakovca i Međimurske županije na „tehnološku kartu svijeta.“

Organizacijski odbor Weblice 2015;
Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o.
Tria d.o.o.
Entitas. d.o.o.
PlusIT / S-Soft Software

www.weblica.hr

#weblicahr

 

Davor Tarandek, Tria

Tomislav Bronzin, Citus

Sudionici konferencije

Testiranje Oculus Rifta

Weblica 2015. majica

Organizatori i predavači Weblice 2015. Stoje slijeva: Franjo Posavec, Velimir Sanjković, Ratko Čosić, Damir Kolmanić, Martina Zadravec, Miljenko Cvjetko, Davor Tarandek, Bahrudin Hrnjica, Goran Levačić, Ivan Curić, Igor Kovačić, Dobriša Adamec, Zvonimir Juranko, Miroslav Popović, Tibor Kozjak, Ivan Plačko. Sjede slijeva: Nikica tarandek, Nataša Jelenić, Tomislav Bronzin, Sana Đukes.

Podijeli: