Kao jedan od ukupno tri na nacionalnoj razini, projekt ukupne vrijednosti 380.300 EUR, odobren je za sufinanciranje u sklopu pretposljednjeg poziva EUREKA programa. Financijska potpora u okviru programa namijenjena je inovativnim malim i srednjim poduzećima i njihovim inozemnim partnerima u provedbi visokokvalitetnih, tržišno usmjerenih projekata istraživanja i razvoja kako bi se stvorio temelj za međunarodni tržišni plasman i osnažila tehnološka konkurentnost europskog poslovnog sektora.

U suradnji s predstavnicima Energy Plusa, djelatnici TICM-a uspješno su pripremili cjeloviti projektni prijedlog koji je odobren za financiranje te nastavljaju pružati stručnu podršku u provedbi projekta.

E+ AURORA je projekt čiji je cilj razviti visokokvalitetni set rasvjetnih tijela koje će značajno podići tehnološki i ekološki standard u upravljanju energijom u objektima privatne, javne i poslovne namjene na globalnom tržištu. Konačni rezultat projekta su jedinstvena rasvjetna tijela s LED izvorima svjetlosti koja rješavaju problem izravnog svjetla korištenjem inovativnih optičkih rješenja uklanjajući pritom bliještanje te pružajući korisnicima ugodnost boravka u prostoru. Razrada koncepta novih rasvjetnih tijela izvršena je od strane razvojnog tima poduzeća Energy Plus d.o.o., uz suradnju s vodećom austrijskom R&D grupacijom Bartenbach GmbH i njemačkim projektnim partnerom EXSCITRON GmbH.

Našem poslovnom partneru želimo puno uspjeha u provedbi projekta, a potencijalne prijavitelje pozivamo da nam se obrate za informacije vezane uz mogućnost apliciranja na poziv iz EUREKA programa. Podsjećamo kako je rok za dostavu pretprijave 28. veljače, dok je više informacija dostupno na poveznici ispod:

TRAŽITE DO MILIJUN KUNA ZA VAŠ MEĐUNARODNI PROJEKT KROZ PROGRAM EUREKA

Podijeli: