UNICEF-ov Inovacijski fond upravo je otvorio poziv startupima koji koriste napredne tehnologije (ML/AI, blockchain, VR/AR) za razvoj proizvoda namijenjenih za pomoć djeci u učenju ili digitalnom povezivanju u cilju budućeg zapošljavanja.

U potrazi su za open-source projektima (iako prihvaćaju i one koji su spremni postati open-source) s postojećim prototipom. Za svaki tim osigurali su do $100K investicije i prilikom investiranja ne uzimaju vlasnički udio u poduzeću. Prijaviti se mogu timovi iz svih zemalja u kojima postoje UNICEF-ovi programski uredi, koji imaju jak tim osnivača i jasan put kako će poboljšati svoje okruženje. Ovaj poziv je otvoren globalno, uz poseban fokus na regiju zapadnog Balkana te se očekuju i prijave iz Hrvatske.

Na poveznici možete pročitati više detalja o područjima koja su im od posebnog interesa i kriterije za izbor timova.

Rok za prijave je 27. srpnja 2020. godine., a prijave su moguće preko: https://form.jotform.com/200516171202135

Webinar o procesu prijave na ovaj poziv održat će se 9. srpnja, uz obaveznu prijavu na poveznici: https://register.gotowebinar.com/register/5491570606346828556

Pitanja i dodatne informacije možete zatražiti preko obrasca.


Aktivnost je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: