UNICEF-ov Inovacijski fond otvorio je poziv za startup-ove koji koriste napredne tehnologije (ML/AI, blockchain, VR/AR) za razvoj digitalnih proizvoda koji mogu doprinijeti sigurnosti djece na Internetu.

U potrazi su za open-source projektima (iako prihvaćaju i one koji su spremni postati open-source) s postojećim prototipom koji koriste napredne tehnologije (ML/AI, blockchain, VR/AR).

Digitalni rizici za koje se traži rješenja:

  • sadržaj: izloženost štetnom sadržaju ili sadržaju neprimjerenom dječjoj dobi 
  • kontakt: štetne interakcije s odraslima
  • ponašanje: štetna interakcija s vršnjacima
  • ugovorni odnosi: izloženost neprimjerenim ugovornim odnosima (dječji pristanak na Internetu, integrirani marketing i zlouporaba i narušavanje privatnosti osobnih podataka)

Za svaki tim osigurali su do $100K investicije i prilikom investiranja ne uzimaju vlasnički udio u poduzeću. Prijaviti se mogu timovi iz svih zemalja u kojima postoje UNICEF-ovi programski uredi, koji imaju jak tim osnivača i jasan put kako će poboljšati svoje okruženje. Ovaj poziv je otvoren globalno, uz poseban fokus na regiju zapadnog Balkana te se očekuju i prijave iz Hrvatske.

Na sljedećoj poveznici nalazi se više detalja o pozivu i navedenim digitalnim rizicima.

Rok za prijave je 20. prosinac 2020. godine, a prijave su moguće preko https://www.unicefinnovationfund.org/apply/child-online-safety-solutions

Webinar o procesu prijave na ovaj poziv održat će se 24. studenog 2020. godine, uz obaveznu prijavu na poveznici.

Pitanja i dodatne informacije možete zatražiti preko maila: vtrkulja@unicef.orgAktivnost informiranja poduzetnika dio je projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: