Udruge Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub i u novoj školskoj godini nastavljaju s provedbom brojnih izvannastavnih obrazovnih programa iz područja STEM-a – koji uključuju znanost, tehnologije, inženjerstvo, modelarstvo, matematiku, fiziku i kemiju – te su orijentirani na razvoj vještina i kompetencija izuzetno traženih na tržištu rada.

Edukatori iz Udruga MIS i MIK.

Tim povodom u subotu, 27. kolovoza, spomenute udruge u multimedijskoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (Bana J. Jelačića 22/B) – s početkom u 10 sati – organiziraju javno predstavljanje tečajeva u školskoj godini 2022./2023. Voditelji edukativnih aktivnosti osvrnut će se na sadržaj, tematiku i ciljeve svakog pojedinog tečaja, nakon čega će budući polaznici, njihovi roditelji i svi zainteresirani pojedinci imati prilike iz prve ruke saznati sve željene informacije. Iskusni voditelji stoje na raspolaganju i za individualne konzultacije vezane uz usmjeravanje pojedinaca u skladu s individualnim sklonostima i preferencijama.

Prošle godine proširili smo ponudu naših tečajeva, a isto nastavljamo i ove godine. Uz naše već etablirane i izuzetno tražene informatičke tečajeve uključene u Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije, a usmjerene na programiranje i razvoj analitičko-logičkog te kritičkog razmišljanja, želja udruga je proširiti Centar izvrsnosti za osnovnoškolce iz područja STEMA i na  matematiku, fiziku, kemiju, robotiku, Internet stvari, 3D modeliranje i ispis te razvoj računalnih igara, objašnjava Dejan Drabić, voditelj izrazito uspješnog Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije.

Podijeli: