Udruga Mladi informatički stručnjaci organizirala je radionice „Matematički izazovi“ pod pokroviteljstvom Grada Čakovca na kojem je sudjelovalo deset polaznika viših razreda osnovne škole. Polaznici su produbili postojeća matematička znanja i usvojili nove matematičke koncepte. Povezivali su matematiku sa svakodnevnim životom te s drugim disciplinama STEM-a.

Sudionike se poticalo na timski rad te razvoj apstraktnog mišljenja i logičkog prosuđivanja. U rješavanju zadataka koristili su se matematičkim jezikom i pismom što će doprinijeti postizanju boljih rezultata učenika na matematičkim natjecanjima. Pod mentorstvom voditeljice radionice Veronike Drk, sudionici su između ostalog usvojili sljedeća znanja: rješavanje problemskih zadataka različitim metodama (prebrojavanje, pokušaj i pogreška, rješavanje unatrag), diofantske jednadžbe, magični kvadrati, geometrijske konstrukcije i problemi s opsegom i površinom.

Cijeli projekt osmišljen je kako bi omogućio učenicima koji imaju sklonosti i interes za matematiku da usvoje nove zahtjevnije koncepte, rješavaju zahtjevnije problemske zadatke, povežu stečena znanja s drugim disciplinama STEM-a i spoznaju njihovu primjenu u svakodnevnom životu.

Pod pokroviteljstvom Grada Čakovca održana je i radionica pod nazivom “Robotika za početnike“. Pod vodstvom Eme Štrocinger, predškolci i prvašići su u nekoliko termina uživali u fascinantnom svijetu robotike, istražujući i učeći kroz inovativne edukativne igre s robotima poput Mtiny i Code&Go Robot Mouse. Radionica je djeci pružila priliku da razviju svoje računalno razmišljanje, kreativno mišljenje te stvaralačke vještine koje će im biti od velike koristi u budućnosti. Polaženje radionice omogućilo je malim inovatorima da sanjaju i kreiraju unutar šarenog svijeta robotike.

Udruga će i dalje aplicirati na natječaje Grada Čakovca, a sve u svrhu da djeci pruža mogućnost razvijanja znanja i vještina u STEM području!

Izvor: www.udruga-mis.hr

Podijeli: