U četvrtak, 3. svibnja 2018. godine učenici završnih razreda smjerova Tehničar za mehatroniku, Strojarski računalni tehničar, Tehničar za računarstvo i Elektrotehničar na Tehničkoj školi Čakovec pod vodstvom profesorice Danijele Bratuša Sarić posjetili su Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

U uvodnom dijelu učenici su se upoznali s dosadašnjim razvojem i planovima za daljnji razvoj Centra znanja Međimurske županije koji djeluje u bivšoj vojarni u Čakovcu i TICM-om kao njegovim sastavnim dijelom. Učenike je s načinom rada poslovnog inkubatora, projektima i aktivnostima koje TICM provodi te o njegovim uslugama upoznao Goran Levačić, voditelj edukacije i inkubacije u TICM-u.

Damir Kolmanić iz poduzeća Axiom d.o.o. inkubiranog u TICM-u učenicima je približio svijet poduzetništva pričom o dugogodišnjem vođenju vlastitog poduzeća i prezentirao nekoliko uspješnih softverskih proizvoda s kojima je Axiom postao prepoznatljiv na domaćem i stranom tržištu.

Vladimir Sever iz poduzeća 3D porta d.o.o. prezentirao je učenicima tehnologije 3D ispisa i njihovu primjenu u različitim područjima industrije, medicine i obrazovanja.

Posjet učenika Tehničke škole Čakovec samo je jedan u nizu koje TICM redovito organizira kako bi se mladim ljudima predstavile prilike i izazovi na koje će naići nakon završetka formalnog obrazovanja, te im se pomoglo da se što bolje snađu prilikom pokretanja vlastitog poduzeća ili traženja prvog zaposlenja.

Goran Levačić. TICM

 

Damir Kolmanić. Axiom

 

Vladimir Sever, 3D Porta

Podijeli: