U ponedjeljak, 4. listopada 2021. godine, tridesetak učenika Zamojskie Szkoły Społeczne škole iz Poljske, pod vodstvom ravnatelja Bogusława Klimczuka, posjetilo je Centar znanja Međimurske županije.

U uvodnom dijelu posjeta, direktor TICM-a, Ivan Plačko predstavio je učenicima TICM i zajednicu koja se kroz posljednjih deset godina uspješno razvija na području bivše vojarne Nikola Šubić Zrinski u Čakovcu, danas poznatom kao Centar znanja Međimurske županije. Kroz prezentaciju djelokruga rada TICM-a, g. Plačko je pokušao učenicima pružiti sveobuhvatni uvid u način funkcioniranja poslovnog inkubatora, projekte i aktivnosti koje TICM provodi te usluge koje su na raspolaganju poduzećima, studentima i nezavisnim profesionalcima. Nakon uvodnog predavanja, posjet se nastavio obilaskom TICM-a, prije svega zajedničkih prostora i coworkinga koji su na raspolaganju inkubiranim poduzećima i vanjskim klijentima.

Posjet coworkingu.

Drugi dio posjeta nastavio se obilaskom Metalske jezgre Čakovec, gdje je Voditeljica Odjela za istraživanje i razvoj (I&R), dr. sc. Marina Grabar Branilović učenicima predstavila IoT laboratorij i opremu unutar njega. Posjet učenika završio je obilaskom ekomuzeja Međimurje malo.

GALERIJA

Podijeli: