Dvadesetak učenika osmog razreda I. osnovne škole Čakovec u utorak, 18. listopada 2016. godine, posjetilo je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u pratnji učiteljice informatike, Ivane Ružić.

Nakon uvodnog predavanja, u kojem su učenici imali priliku čuti o povijesti kompleksa bivše vojarne „Nikola Šubić Zrinski“ u Čakovcu, g. Ivan Plačko, direktor TICM-a, predstavio je ulogu i značaj poduzetničkih inkubatora u stvaranju i rastu poslovnih subjekata. Osim toga, naglasio je potrebu neprestanog učenja novih vještina i znanja kroz vannastavne aktivnosti, posebno u STEM područjima. Kako bi dodatno pokušao učenike zainteresirati i usmjeriti prema spomenutim područjima, predstavio im je aplikaciju „Interaktivni Mars“ koju su razvili Tibor Kozjak, stručnjak za 3d animaciju i dizajn i dr. sc. Dejan Vinković, astrofizičar i ravnatelj Instituta sinergije znanosti i društva.

Na kraju posjeta, učenici su imali priliku iz prve ruke čuti pozitivna iskustva o boravku u TICM-u od digitalne marketinške agencije LM Komunikacije. Gđa. Magdalena Jaklin, predstavila je poduzeće uključujući njihov do sada najpoznatiji projekt, Lovely Međimurje, dok je g. Benjamin Hamer demonstrirao proces fotografiranja korištenjem bespilotnih letjelica.

Podijeli: