U ponedjeljak, 15. svibnja 2017. godine, dvadesetak učenika drugog razreda Srednje škole Prelog posjetilo je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u sklopu redovne nastave. Direktor TICM-a, Ivan Plačko, predstavio je TICM i zajednicu koja se kroz posljednjih sedam godina uspješno razvija na području bivše vojarne Nikola Šubić Zrinski u Čakovcu. Kroz primjere poduzetničkih potpornih usluga, Ivan je pokušao učenicima pružiti uvid u djelovanje inkubatora u realnim gospodarskim uvjetima kao dodatak teoretskom znanju dobivenom u sklopu nastave.

Nakon uvodnog dijela, g. Damir Kolmanić, suosnivač i član uprave poduzeća AXIOM d.o.o., prenio je vlastita iskustva rasta i razvoja poduzeća u sklopu poduzetničkog inkubatora. Damir je naglasio da je danas znanje dostupnije nego ikad te da je za razvoj profesionalne karijere potrebno biti uporan i ulagati u vlastito obrazovanje, bilo ono formalno ili neformalno.

Potaknuti Ivanovim i Damirovim izlaganjima, učenici su postavili više pitanja vezanih uz mogućnosti razvoja karijere u STEM područjima te osnivanja poduzeća u sklopu TICM-ovog inkubatora.

TICM redovito organizira posjete učenika osnovnih i srednjih škola te studenata visokih učilišta i fakulteta iz regije, čime mladim ljudima pokušava otvoriti vidike, dočarati im što ih čeka nakon završetka formalnog obrazovanja i na taj im način pomoći da se što bolje snađu prilikom pokretanja vlastitog poduzeća ili traženja prvog zaposlenja.

Podijeli: