Hrvatski savez informatičara pokrenuo je 2016. godine Hrvatsku LOGO ligu s ciljem popularizacije programiranja među najmlađim učenicima. Riječ je o natjecanju u programiranju u programskom jeziku LOGO koje se provodi kroz šest kola tijekom školske godine i na kojem mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola Republike Hrvatske. Prvo kolo Hrvatske LOGO lige održalo se u nedjelju, 29. listopada 2017. godine, u informatičkom laboratoriju Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, TICM-a.

Prvo kolo natjecanja u informatičkom laboratoriju TICM-a. Izvor fotografije: web stranica udruge Mladi informatičari Strahoninca.

Za održavanje natjecanja u TICM-u zaslužni su partneri iz Međimurskog informatičkog kluba Čakovec (MIK) i udruge Mladi informatičari Strahoninec (MIS), čiji su članovi i sami sudjelovali u natjecanju. Velikom broju natjecatelja iz MIK-a i MIS-a, učenicima od trećih do šestih razreda osnovne škole, ovo je bilo prvo natjecanje u životu, a zbog dobre pripremljenosti koja je rezultat kvalitetnog rada, postigli su vrhunske rezultate. Ove će se godine natjecanje odvijati kroz šest kola, od listopada 2017. godine do ožujka 2018. godine. Rezultati prvog kola natjecanja bit će dostupni kroz nekoliko dana, nakon što ih državno povjerenstvo službeno objavi.

Sudionici su morali zadržati visoku razinu koncentracije za cijelo vrijeme natjecanja. Izvor fotografije: web stranica udruge Mladi informatičari Strahoninca.

Prvo kolo natjecanja. Izvor fotografije: web stranica udruge Mladi informatičari Strahoninca.

Prvo kolo natjecanja. Izvor fotografije: web stranica udruge Mladi informatičari Strahoninca.

Svim sudionicima natjecanja želimo puno uspjeha i dobrih rezultata u ovom i preostalim kolima Hrvatske LOGO lige!

Izvor: web stranica udruge MIS

Podijeli: