Znamo kako su danas osnovna informatička znanja nužna za obavljanje niza aktivnosti, ali dok se mlađe generacije koriste blagodatima digitalnog doba u gotovo svemu što rade, osobe starije životne dobi informatička je revolucija zaobišla. Ipak, među njima postoje i oni koji se ne mire s takvim stanjem stvari.

Skupina od 17 umirovljenika tako je sudjelovala u seriji radionica u trajanju od 18 školskih sati, održanih u informatičkoj učionici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, koje je vodila diplomirana informatičarka Ivana Ružić. Kao kruna osposobljavanja, u utorak, 16. svibnja 2017. godine, polaznicima su dodijeljene potvrde o stečenom znanju iz područja osnova obrade teksta i korištenja interneta.

Radionice je organizirao Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije uz podršku poduzeća Studio Žerjav d.o.o.

Ovo hvalevrijedno okupljanje inicirao je Jožef Pfeifer, predsjednik Saveza, kazavši kako informatičko opismenjavanje ne bi bilo moguće da im u tome nisu pomogli Grad Čakovec i Međimurje-plin d.o.o. Čakovec u ulozi sponzora. Također je istaknuo kako je osobe starije životne dobi informatika u formalnom obrazovanju zaobišla, no srećom postoje inicijative kroz koje će se navedeno djelomično nadoknaditi. Također napominje kako se najesen u program osposobljavanja planira uključiti veći broj umirovljenika.

Izvor: portal e-medjimurje.rtl.hr

Podijeli: