U srijedu, 9. prosinca 2015. godine, u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u Čakovcu održan je seminar “Certificiranje interne kontrole proizvodnje poduzeća u skladu s HRN EN 1090-1 normom“ u organizaciji slovenskog poduzeća Q TECHNA d.o.o. i TICM-a.

U proizvodnji metalnih konstrukcija došlo je do promjena. Od 1. srpnja 2014. godine, u skladu s Uredbom o građevnim proizvodima, kojom se utvrđuju uvjeti za proizvodnju i stavljanje na tržište građevnih proizvoda u Hrvatskoj i drugim članicama EU, svaka čelična ili aluminijska konstrukcija mora imati izdan CE znak. Preduvjeti za izdavanje CE oznake su brojni te je cilj seminara bio pružiti proizvođačima cjelovitu predodžbu o budućim načinima provedbe aktivnosti u procesu proizvodnje, odnosno detaljno objasniti postupak certificiranja unutarnje kontrole proizvodnje i načina pripreme dokumentacije za čelične konstrukcije. Uz preduvjete za CE oznaku, polaznici su bili informirani i o normi HRN EN 1090, čija se primjena odnosi na zahtjeve za ocjenjivanje sukladnosti konstrukcijskih komponenata prilikom izvedbe čeličnih i aluminijskih konstrukcija.

Polaznike seminara je s normom HRN EN 1090 upoznao Ambrož Rožman, voditelj odjela za kvalitetu i kontrolu u poduzeću Q TECHNA d.o.o., koji je već 10 godina aktivan u području upravljanja kvalitetom te je specijaliziran za periodične audite opreme, posuda i kotlova pod tlakom.

Podijeli: