Krajem svibnja potpisan je ugovor o provedbi još jednog projekta Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje TICM-a pod nazivom TICM PPI 4.0 MSP. Cilj projekta je unaprijediti potporu razvoju poduzetništva u Međimurju i šire.

Iako naziv projekta djeluje pomalo enigmatski on ukazuje na dosadašnji razvoj potpore poduzetništvu u okviru TICM-a. Tako „PPI“ označava poduzetničku potpornu instituciju što je TICM od samih početaka, „4.0“ znači četvrti u nizu TICM-ovih projekata podrške poduzetništvu financiranih od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (ili njegovih prethodnika) i ujedno asocira na pojam industrije 4.0, a „MSP“ znači mala i srednja poduzeća kao osnovnu ciljnu skupinu projekta.

Poduzetnicima će postati dostupnije usluge upravljanja projektima financiranima iz EU fondova, usluge pripreme dokumentacije i upravljanja postupcima nabave te usluge individualiziranih programa mentoriranja u postupku prijave na natječaje za bespovratna sredstva. Usluge informiranja o dostupnim izvorima financiranja, tehnološkim trendovima i događanjima podići će se na novi nivo. Posebno bi korisna  mogla biti usluga u području digitalne transformacije poslovnih modela u okviru koje će poduzetnici, uz podršku TICM-a, raditi na osmišljavanju načina za korištenje punog potencijala digitalnih tehnologija.

Dodatan fokus projekta je na izgradnji kapaciteta i umrežavanju postojećih i novih poduzetnika kroz radionice, seminare, konferencije i strukturirane tečajeve.  Poduzetnicima početnicima će biti dostupna usluga mentoriranja u procesu razvoja poduzetničkih ideja i pothvata u procesu predinkubacije i u okviru coworking prostora.

U TICM-u upravo kreću radovi na rekonstrukciji i opremanju dodatnih inkubacijskih prostora čime će se dobiti još 1000 m2 vrhunske infrastrukture. Paralelno će se kroz projekt TICM PPI 4.0 MSP unaprijediti već postojeće i prepoznate usluge TICM-a te uvesti nove. Na taj način će postojeći razvojni ekosustav dodatno dobiti na kvaliteti i kvantiteti, a TICM će biti vodeća poduzetnička potporna institucija u Međimurju.

Projekt je odobren za financiranje u okviru poziva za dostavu projektnih prijedloga „Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)“ s 394.771,27 HRK ukupnih prihvatljivih troškova od čega je gotovo 85% sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt traje 18 mjeseci, a provode ga zaposlenici TICM-a i vanjski suradnici.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o.

Podijeli: