Ovogodišnji dobitnici najprestižnije županijske nagrade „Zrinski“ Međimurske županije te Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ za 2015. godinu, Udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS), u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije, predstavili su javnosti svoje inicijative u području popularizacije STEM-a među učenicima školske dobi.

Protekla subota, 6. svibnja, bila je savršena prilika za ciljne skupine MIS-ovih edukativnih programa da se u zgradi Scheier, u Čakovcu, pobliže upoznaju s modelom realizacije tečajeva „Moj prvi program“, „LOGO za osnovnoškolce“, „Web i Internet stvari“, „Razvoj softvera“, „Robotika“ „Dizajn digitalnih sučelja“ te da svoje slobodno vrijeme iskoriste za upoznavanje s radom robota, razvojnih alata i mini računala. Također, održana su i natjecanja Croatian Makers robotičke lige korištenjem edukacijskog mBot robotskog seta i micro:bitova.

Predsjednik udruge, g. Dejan Drabić, navedeno događanje iskoristio je da objasni ulogu MIS-a u izvaninstitucionalnom informatičkom obrazovanju djece i mladih:

„Ovo je izuzetna prilika da demistificiramo informatiku i informatičku tehnologiju kao tešku i nerazumljivu široj publici. Na zanimljiv, kreativan i vrlo jasan način učimo djecu i mlade da steknu vještine za zanimanja budućnosti te stvaramo elitu mladih IT stručnjaka za koje se već u osnovnoj školi bore najeminentniji fakulteti u Hrvatskoj. Ponosni smo na svoje rezultate i postignuća te zajedno s Međimurskim informatičkim klubom Čakovec i Zajednicom tehničke kulture Međimurske županije stvaramo prepoznatljiv brend. Sretan sam što je naš značaj i utjecaj u segmentu računalnih tehnologija prepoznala i Međimurska županija, dodijelivši nam nagradu Zrinski.“

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, u čijim prostorima Udruga Mladi informatičari Strahoninca već drugu godinu zaredom redovito održava svoje tečajeve, čestitka vodstvu i predavačima udruge na predanom radu i kontinuiranom uspjehu!

Podijeli: