Predavanje će se održati u srijedu, 31. svibnja 2012. godine u 17 sati u sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Unska 3, Zagreb.

O temi predavanja:

Autor će podijeliti vlastita iskustva o podizanju tvrtke zasnovane na znanju u Hrvatskoj. Fokus predavanja je na ključnim elementima za uspješan poslovni pothvat. Uz kraći osvrt na projekt Hipersfera, autor će predstaviti i mogućnosti koje Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje pruža tehnološkim i inovativnim start-up kompanijama.

O predavaču:

Bojan Pečnik je diplomirao fiziku i astronomiju na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu, doktorirao astrofiziku na Max Planck Insititutu za ekstraterestrijalnu fiziku u Muenchenu (nelinearna analiza dinamike fluida u protoplanetarnim tijelima) te je prvi Hrvat koji je završio Međunarodno svemirsko sveučilište (International Space University). Bojan je suosnivač smjera i vanjski suradnik PMF-a Sveučilišta u Splitu na Odsjeku za astronomiju te stručni suradnik MZOSa za FP7-Space područja pri Europskoj komisiji u Brussels-u. Ponosan je na astronauta, kozmonauta i svemirskog putnika kojeg je doveo na popularno-znanstveno ljeto u Splitu 2007 na konferenciju “Ljudski boravak u svemiru”. Bojan je osnivač i tehnički direktor tvrtke Hipersfera d.o.o. te znanstveni direktor Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje d.o.o.

Više informacija o predavanju dostupno je na: www.ieee.hr

Podijeli: