EUREKA

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je drugi zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte iz dunavske regije u 2017. godini iz programa EUREKA. Kroz program se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih aktivnosti.

Ciljevi programa su:

  • Potaknuti poduzeća na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način ojačati njihov inovacijski kapacitet,
  • potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika,
  • stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman.

Natječaj je otvoren od 8. veljače 2017., rok za dostavu pretprijava je 28. veljače 2017., dok je rok za dostavu punih projektnih prijava 31. ožujak 2017. godine.

Najviši iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu iznosi 150.000 EUR ili do 50% udjela hrvatskog partnera na projektu, ovisno što je manje. Najdulje trajanje projekta je 36 mjeseci.

Zemlje sudionice javnog poziva su Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka i Rumunjska dok partneri hrvatskih natjecatelja mogu biti i iz drugih zemalja.

Službeni tekst poziva dostupan je na sljedećoj poveznici.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u EUREKA programu, te trebate pomoć prilikom pripreme projektne prijave, slobodno nam se obratite putem e-maila (info@ticm.hr) ili pozivom na broj 040 395 569.

Podijeli: