Transfer tehnologija i trostruka uzvojnica – lokalna podrška razvoju inovacija u proizvodnji ime je događaja koji će se održati 1. prosinca 2020. godine u organizaciji Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu kao EIT Manufacturing Huba za Hrvatsku.

Cilj događanja je prezentacija pozitivnih primjere rada centara koje su osnovale određene jedinice lokalne samouprave kako bi pomogle poduzetnicima u sektoru proizvodnje. Na događaju će se predstavit rad triju takvih centara – zagrebačkog ZICER-a, čakovečke Metalske jezgre i riječkog Proizvodnog parka Torpedo.

Događaj će se održati online preko Zoom platforme, a prijave se vrše putem poveznice: https://bit.ly/trostrukauzvojnica


PROGRAM


Lokalne inicijative će predstaviti:

dr. sc. Milica Projić
Koordinatorica programa inkubacije poduzetnika u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER)
dr. sc. Milica Projić će predstaviti ZICER Lab, vrhunski opremljen tehnološki centar dostupan gospodarskoj i akademskoj zajednici za istraživanje i razvoj. Tehnološki centar osnovan je s ciljem poticanja razvoja inovativnog poduzetništva, kao i radi strukturiranja i bržeg razvoja istraživačke djelatnosti te primjenjivosti inovacija u proizvodnji.

dr. sc. Mario Šercer
Ravnatelj Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec
dr. sc. Mario Šercer će predstaviti koncept djelovanja Metalske jezgre koji predviđa suradnju znanstveno-istraživačkog sektora, poslovnog sektora (metalska industrija) i javnog sektora (Međimurska županija s potpornim institucijama), odnosno stvaranje triple helix efekta, koji će pridonijeti rješavanju razvojnih problema Međimurske županije i šire regije te jačanju regionalne konkurentnosti.

Dario Zorić
Direktor Riječke razvojne agencije Porin
Dario Zorić će predstaviti Proizvodni park Torpedo. Proizvodni park Torpedo omogućit će poduzetnicima pristup naprednim tehnologijama za unapređenje njihova poslovanja, a što će rezultirati povećanjem konkurentnosti, povećanjem broja novoosnovanih tvrtki, rastom, razvojem i komercijalizacijom inovacija.


Transfer tehnologija i trostruka uzvojnica – lokalna podrška razvoju inovacija u proizvodnji dio je serije događaja pod nazivom Technology Transfer Insights koje organizira CIRTT Sveučilišta u Zagrebu u svojstvu EIT Manufacturing Huba za Hrvatsku.

Informacije o događanju možete pronaći i na stranicama Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije te na https://www.facebook.com/cirtt.unizg/ i https://www.linkedin.com/cirtt.unizg/.


Aktivnost informiranja poduzetnika dio je projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: