Upravo na obljetnicu ulaska Republike Hrvatske u europsku gospodarsku zajednicu – Europsku uniju, sedam godina kasnije, TICM je otvorenjem treće zgrade poduzetničkog inkubatora u svoju poduzetničku zajednicu primio nove korisnike usluge inkubacije. 1. srpnja započelo je useljenje prvih, od ukupno 11, poduzetnika koji će dotadašnje mjesto rada zamijeniti uredom u TICM3 zgradi.

TICM3 zgrada poduzetničkog inkubatora dio je bivšeg vojnog kompleksa danas poznatog pod nazivom Centar znanja Međimurske županije, izgrađenog tijekom 19. i 20. stoljeća. Građevina koja je prvotno imala funkciju mehaničarske radionice, nakon prestanka korištenja u vojne svrhe, posljednjih 30-ak godina naočigled je propadala. Usporedno, sve se više razvijala ideja o njezinoj pretvorbi u objekt poduzetničkog inkubatora. Tijekom 2013. godine Međimurska županija, ugovaranjem usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije, osigurala je ključne preduvjete za prijavu projekta na javne pozive iz EU fondova. Kako je vrijednost investicije bila procijenjena na više od 7 mil. HRK, projektni tim je nastojao pronaći eksterne izvore financiranja. U drugoj polovici 2016. godine, svi resursi TICM-a, uz podršku Međimurske županije i Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA-e, alocirani su na pripremu složene projektne prijave za javni poziv Razvoj poslovne infrastrukture. Projekt Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije vrijedan 12 mil. HRK uz intenzitet potpore od 100% prihvatljivih troškova zeleno je svjetlo dobio tokom 2017. godine kada je i krenula njegova provedba.

Nakon mjeseci pripreme i provedbe postupaka nabave, godine izvođenja radova na rekonstrukciji objekta od strane odabranog izvođača radova i višemjesečnog opremanja istog namještajem i opremom, nestrpljivi korisnici su konačno započeli s radom u TICM3 zgradi.

Zgrada TICM3 nakon rekonstrukcijje. Autor: Ivan Šardi.

TICM3 raspolaže sa sveukupno 18 manjih ureda površine od 11,48 m2 do 22,13 m2, dvjema uređenim sobama za sastanke i informatičkom učionicom opremljenom s 24 prijenosna računala i monitora, interaktivnim zaslonom osjetljivim na dodir, informatičkom opremom za osobe s invaliditetom i nizom drugih korisnih uređaja. Slobodno vrijeme korisnici zgrade mogu provesti u kuhinji i prostoriji pokraj, namijenjenoj druženju, gledanju TV-a i blagovanju ili u okruženju zgrade gdje su dostupne drvene klupe i sjenica.

Možemo zaključiti kako popunjenost ureda u sve tri zgrade TICM-a potvrđuje kako su poduzetnici prepoznali koristi od poduzetničkog inkubatora prilikom uspostave i razvoja poslovanja. Svim našim korisnicima, a posebno novopridošlima, želimo ugodan boravak u TICM-u te da pametno iskoriste prednosti koje naša zajednica nudi.

Projekt Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

 

Podijeli: