U ponedjeljak, 29. svibnja 2017. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje održano je Županijsko stručno vijeće učitelja i profesora matematike Međimurske županije. Nakon dugo vremena na jednom mjestu se okupilo  sedamdesetak međimurskih matematičara.

Kroz predavanja dipl. učiteljice Aleksandre-Marie Vuković i praktične radionice na računalima, tabletima i pametnim telefonima sudionici su se upoznali s primjenom raznih Web 2.0 alata u svakodnevnoj nastavi matematike.

Tijekom predavanja „Matematika na prijelazu iz osnovne u srednju školu – teme i dileme“, održanog od strane voditeljice vijeća, prof. savjetnice Tanje Debelec iz I.OŠ Čakovec, i Tamare Srnec, iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, nastavnici su razmijenili iskustva i naglasili probleme u matematici te općenito u radu s učenicima koji prelaze iz osnovne u srednju školu.

Atmosfera tijekom skupa bila je ugodna, izuzetno radna i poticajna, a TICM je još jednom pokazao kako je ključno mjesto u regiji za organizaciju događanja iz STEM područja.

Dipl. učiteljica Aleksandra-Maria Vuković u ulozi predavačice

Radna atmosfera

… i timski rad kao ključne odlike održanog stručnog vijeća

Podijeli: