U ponedjeljak 14. svibnja 2018. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održalo se svečano potpisivanje i uručivanje ugovora.  Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i državna tajnica Katarina Ivanković Knežević uručili su ukupno 55 ugovora u vrijednosti od 71 milijun kuna financiranih iz Europskog socijalnog fonda. Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnom uredu Čakovec također je dodijeljen ugovor u okviru Poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – Faza III“ za projekt „Istakni se, osvoji posao 2“ . Galerija fotografija s održane dodjele ugovora dostupna je na sljedećoj poveznici.

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, predstojnica HZZ – PU Čakovec Marina Kodba, državna tajnica Katarina Ivanković Knežević i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar[/caption]

Projekt „Istakni se, osvoji posao 2“ nastavak je uspješnog prethodnika „Istakni se, osvoji posao“ čiji je cilj bio podizanje kompetencija i vještina traženja posla nezaposlenih osoba iz Međimurske županije kroz uspostavljanje i rad Klubova za zapošljavanje. Projekt sadrži dodatne aktivnosti koje pružaju sustavnu podršku nezaposlenim osobama u razvoju karijere i traženju posla. Također će im biti pružena podrška prije/nakon završetka programa koja će se sastojati od početnih/naprednih informatičkih radionica, upravljanja projektnim ciklusom, sastanaka s poslodavcima kroz speed dating, tematskih predavanja i konverzacijskog tečaja engleskog i njemačkog jezika.

Nositelj projekta je HZZ – Područni ured Čakovec, a, uz TICM, partneri na projektu su Razvojna agencija Grada Čakovca – ČAKRA d.o.o., Udruga Zora i Pučko otvoreno učilište Čakovec. Vrijednost projekta je 942.208,33 kn te je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Projekt traje 30 mjeseci te završava u studenom 2020. godine.

U okviru projekta, uz izradu promotivnih materijala, TICM će biti zadužen za pripremu i realizaciju sedam ciklusa radionica iz područja osnovnih i naprednih informatičkih znanja za ciljne skupine.

Veselimo se provedbi!

Podijeli: