Dana 7. i 8. rujna, u Zadru, održana je međunarodna developerska konferencija Infobip Shift 2021 koja je okupila oko tri tisuće sudionika uživo te još oko deset tisuća online. Oko 60 stručnjaka-govornika predstavilo je najaktualnije teme iz developerskog i IT svijeta.

Kao službeni partner TigerGrapha, naši stanari iz Hiwe IT zajedno s partnerima predstavili su TigerGraph platformu kao brzu i stabilnu graph bazu za naprednu analitiku, fraud detection, customer 360, MDM, IoT, AI i machine learning.

     

Jedan od “stage” govornika bio je Bruno Šimić koji je na konferenciji predstavio TigerGraph kao jedan od vodećih analitičkih sustava na svijetu. Podsjetimo, Bruno je u prostorima TICM-a 2020. godine održao dvodnevnu TigerGraph radionicu na kojoj je sudjelovalo desetak polaznika, uglavnom stanara TICM-a. 

Video prezentacija: Link

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na Shiftu je, uz Brunino predstavljanje na pozornici, održana i praktična radionica koju su odradili naši stanari Matija Zorković i Josip Novak na temu vizualizacije TigerGraph podataka gdje je, između ostalog, javnosti po prvi put predstavljen framework za vizualizaciju graph podataka koji Hiwe IT razvija u partnerstvu s TigerGraphom.

           

Shift konferencija je u posljednjih deset godina napravila značajan doprinos za ucrtavanje Hrvatske na kartu europskih IT središta. U 30 različitih događaja na Infobip Shift konferenciji organizatori su okupili više od 15 tisuća posjetitelja, 500 predstavnika medija i isto toliko govornika iz nekih od najvećih globalnih kompanija kao što su Google, Amazon i Microsoft.

Hiwe IT timu se na konferenciji pridružilo još nekoliko bivših i sadašnjih stanara TICM-a: Spikefish, Tria, Aperture Software, Dot-Studio, LvLogic i drugi. Za dodatnu marketinšku podršku pobrinula su se lokalna poduzeća Lepi Dečki Brewery i Folija Centar.

Podijeli: