Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG BICRO) kao glavno tijelo za provedbu programa Dokazivanje inovativnog koncepta (PoC), sredinom srpnja donijela je Odluku o odabiru prepoznatih centara za provedu PoC programa te s izuzetnim zadovoljstvom možemo objaviti da Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o. (TICM) ostaje prepoznati centar i u 9. krugu PoC programa.

Program PoC daje podršku inovacijama u najranijoj fazi istraživanja kako bi se osigurao pred-komercijalni kapital za tehničku i komercijalnu provjeru inovativnog koncepta. Fokus PoC Programa je isključivo na TRL 3 (demonstracija tehničke izvedivosti) i TRL 4 (izrada laboratorijskog prototipa) na skali razine tehnološke spremnosti.

Prepoznati centri su partneri u provođenju programa preko kojih se projekti prijavljuju, odnosno podrška natjecateljima tijekom cijelog procesa prijavljivanja i implementacije projekta. Nadležnost prepoznatih centara vezano uz provođenje Programa PoC sastoji se od sljedećih aktivnosti:

  • pružanje savjetodavne podrške Korisniku u pripremi projektne prijave,
  • davanje stručne ekspertize Korisniku u upravljanju inovacijskim projektom,
  • praćenje napretka projekta te priprema periodičkih stručnih i financijskih izvještaja o ostvarenim rezultatima projekta u koordinaciji s Korisnikom,
  • izvještavanje u vezi provedbe projekta,
  • druge aktivnosti potrebne radi uspješne operativne provedbe Programa PoC sukladno Pozivu.

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o. (TICM) od samog početka PoC programa sudjeluje kao prepoznati centar za provedbu. Tijekom prethodnih osam krugova PoC programa, TICM je sudjelovao u pripremi i provedbi 32 projekata ukupne vrijednosti 12,8 milijuna kuna.

Podijeli: