Kako bi osigurala infrastrukturne, tehnološke i organizacijske preduvjete za kvalitetnije strukovno obrazovanje te obogatila ponudu obrazovanja odraslih, u skladu s potrebama gospodarstva, Tehnička škola Čakovec provela je projekt REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI, vrijedan gotovo 4 milijuna eura. Pored učenika srednjih škola koji pohađaju programe obrazovanja u sektoru strojarstva, Centar je namijenjen i odraslim polaznicima, strukovnim nastavnicima te poduzetnicima i gospodarstvu u regiji. U sklopu projekta napravljena je rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti, gdje je dobiveno 1.600 metara kvadratnih novih prostora, te je rekonstruirana zgrada postojeće školske radionice. Također, opremljeno je 9 praktikuma iz područja strojarstva i mehatronike, od čega 8 u Tehničkoj školi Čakovec te jedan u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin. Održano je i niz edukacija za nastavnike.

“Sa zadovoljstvom mogu reći da smo od 25 regionalnih centara u Hrvatskoj jedini koji smo u skladu s planovima odradili veliku većinu poslova, odnosno realizirano je sve ono što smo i definirali prilikom potpisivanja ugovora. Projekt je bio vrlo zahtjevan. Nismo očekivali ovakav napor i trud koji smo morali uložiti, no kad povučemo crtu i vidimo što su dobili učenici i profesori, naravno da sam zadovoljan. Napravili smo vrhunske temelje, no bojim se kako ćemo u budućnosti pronaći kvalitetan kadar koji je voljan raditi u školi“, rekao je Dražen Blažeka ravnatelj Tehničke škole Čakovec.

Dražen Blažeka, ravnatelj Tehničke škole Čakovec.

“Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Čakovec je mjesto gdje svijet obrazovanja postaje bolji. Ovdje učenici postaju vrhunski majstori te imaju na raspolaganju svu potrebnu infrastrukturu, opremu i suvremene prostore, poduzetnici mogu dobiti dodatnu edukaciju, a djelatnici stvaraju dodatne kompetencije. U Hrvatskoj se gradi desetak regionalnih centara, a upravo Regionalni centar strojarstva Tehničke škole Čakovec je prvi regionalni centar koji je završen. Time smo pokazali kako možemo pametno i uspješno koristiti europske fondove te u relativno kratkom vremenu omogućiti učenicima dodatno stjecanje znanja”, naglasio je župan Matija Posavec.

Župan MŽ, Matija Posavec.

Riječi pohvale za Tehničku školu Čakovec uputio je i Stipe Mamić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja te izaslanik predsjednika Vlade RH, koji je zajedno s ravnateljem Blažekom obišao uređene praktikume.

Stipe Mamić, državni tajnik.

Podijeli: