Kao što vjerojatno svi znate…Microsoft se otvara prema open source zajednici, jedan od vrlo ranih koraka u tom smjeru bila je izrada .NET Core Frameworka. Iza .NET Core Frameworka stoji ideja o laganom frameworku koji se može individualno konfigurirati i podesiti te pokretati na različitim platformama.

Meetup posvećen ovoj tematici, održat će se u informatičkoj radionici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje TICM-a, u četvrtak 18. svibnja 2017. godine, u 16,30 sati. Na meetup-u će biti prikazano kako izraditi jednostavni ASP.NET Core WebApi servis, a ulogu predavača preuzet će Velimir Sanjković. Ovom prilikom polaznici će se koncentrirati na backend dio, a u ulozi klijenta koristit će se Advanced REST Client (Chrome extension) ili Postman.

Implementacija ideje  .NET Core Frameworka, u svijetu razvoja web aplikacija, realizirana je kao ASP.NET Core. Prema Microsoftu ASP.NET Core je značajni redizajn ASP.NET-a i slijedeći korak u razvoju modernih web aplikacija baziranih na cloud-u. Sastoji se od modularnih komponenti koje omogućavaju visoku razinu prilagodljivosti i fleksibilnosti pri razvoju modernih rješenja.

Da bi mogli aktivno sudjelovati na ovom meetup-u trebate instalirati Visual Studio 2015 (može i  2017) na svoja prijenosna računala.

Prijavu na meetup možete postali na stranici grupe: Međimurje Design&Code

Vidimo se!

Podijeli: