Činjenicu da su stanari TICM-ovog poduzetničkog inkubatora kreativni i poduzetni profesionalci, potvrđuje suradnja na razvoju inovativnog marketinškog projekta koji je HIWE IT predložio svojim partnerima u Couchbase-u.

Kao jedan od vodećih distributera NoSQL baza, Couchbase surađuje s velikim poduzećima svjetske tehnološke scene i u stalnoj je potrazi za novim marketinškim idejama. Iz tog razloga, Hiwe-ovoj inicijativi dan je slobodan prostor za realizaciju, osobito u svjetlu činjenice da HIWE IT izuzetno dobro poznaje Couchbase tehnologiju, zbog čega je 2019. godine i postao Solution and Tehnology Couchbase partner.

Hiwe IT odlučuje u realizaciju projekta uključiti i druge kreativce iz TICM-ovog poduzetničkog inkubatora, stoga se projektu priključuje Goran Levačić iz GoranUX-a i Dorian Marciuš iz Inspirited Media. Mjesec dana nakon, nastaje prvi Couchbase-ov IoT marketinški alat: digitalni kiosk sastavljen od četiri ekrana na dodir na kojima se nalaze animirani roboti koji međusobno komuniciraju prilikom korisnikove interakcije sa sučeljem aplikacije.

Članovi razvojnog tima

Kiosk sadrži hardware za pokretanje Couchbase-ove tehnologije i u potpunosti je sklopljen u Hiwe IT-u. Tamno, čvrsto kućište sa Couchbase-ovim logotipom ciljano pruža kontrast najzanimljivijem dijelu kioska koji se odvija na gornjim ekranima, gdje prilikom svake interakcije roboti ožive, pokreću se te međusobno komuniciraju. Na taj se način ostvaruje cilj cijele ideje – u potencijalnom klijentu probuditi dječju radoznalost po uzoru na citat Friedricha Nietzchea “In every real man a child is hidden that wants to play.”

Svaki od pet uređaja predstavlja jedan dio Couchbase-ove usluge – najveći ekran obavlja zadaću web aplikacije, a četiri manja ekrana vrte mobilnu aplikaciju, dok ih sve u pozadini povezuje Couchbase-ov server. Pritom uređaji dolaze s likovima robota, kojima su Goran i Dorian dali jedinstveni izgled i animacije pa svaki od njih na dolaznu poruku reagira na svoj način. Roboti Sadi, Mimi, Megi i Franz također su i svojevrsna posveta Hiwe-ovim suradnicima, koji su se rado odazvali pozivu na fotografiranje uz svoj animirani lik robota.

Osim međusobne komunikacije, ekrani služe i kao ploče za crtanje, pri čemu se crtež s jednog ekrana istovremeno ocrtava i na drugim ekranima, a prilikom crtanja u offline mode-u, uključivanjem veze prenosi se na druge ekrane. Tako su na jednostavan, ali efektan način, prezentirane sve mogućnosti Couchbase-ove tehnologije.

Suradnja profesionalaca iz TICM-a bila je dobra odluka, što se vidjelo na predstavljanju kioska upravi Couchbase-a te njihovim partnerima i suradnicima na “Couchbase Partner Meeting DACH & Eastern Europe”. Sastanak partnera održao se u Münchenu 25. rujna, a kiosk je predstavljen u sklopu Hiwe-ove prezentacije “Modern Partner SALE strategy – Different approaches in sale techniques”.

Predstavljanje digitalnog kioska na sastanku u Münchenu

Couchbase je odlučio zadržati kiosk za potrebe svojih daljnjih promotivnih aktivnosti, a trenutno je na putu prema Londonu, gdje će sudjelovati na još jednom Couchbase-ovom sajmu. Možda se postojećim robotima uskoro pridruže i neki novi animirani likovi drugih stanara TICM-ovog inkubatora.

Suradnja poduzeća inkubiranih u TICM-ovom poduzetničkom inkubatoru, odvija se kontinuirano već dugi niz godina. Upravo je takvo umrežavanje stručnjaka iz različitih tehnoloških, ali i drugih područja djelatnosti, svrha TICM-a te poticaj potencijalnim i postojećim poduzetnicima da postanu dio TICM-ove zajednice.

Podijeli: