U petak, 4. veljače 2022. godine, dvadesetak učenika osmih razreda iz I. osnovne škole Čakovec pod vodstvom učiteljice Ivane Ružić, posjetilo je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

U uvodnom dijelu posjeta, direktor TICM-a, Ivan Plačko predstavio je učenicima TICM i zajednicu koja se kroz posljednjih deset godina uspješno razvija na području bivše vojarne Nikola Šubić Zrinski u Čakovcu, danas poznatom kao Centar znanja Međimurske županije. Kroz prezentaciju povijesti kompleksa bivše vojarne u Čakovcu i djelokruga rada TICM-a, g. Plačko učenicima je predstavio rad i način funkcioniranja poslovnog inkubatora, projekte te aktivnosti koje TICM provodi. Također, predstavljene su usluge koje su na raspolaganju inkubiranim poduzećima.

Posjet učenika I. osnovna škola Čakovec.

Nakon uvodnog predavanja, posjet se nastavio obilaskom TICM-a, prije svega zajedničkih prostora i coworkinga koji su na raspolaganju inkubiranim poduzećima i vanjskim klijentima. Drugi dio posjeta nastavio se obilaskom Metalske jezgre Čakovec, gdje je ravnatelj Metalske jezgre g. Mario Šercer učenicima predstavio IoT laboratorij i opremu unutar njega.

Posjet Metalskoj jezgri Čakovec.

Posjet učenika I. osnovne škole Čakovec  samo je jedan u nizu koje TICM redovito organizira kako bi se mladim ljudima predstavile prilike i izazovi na koje će naići nakon završetka formalnog obrazovanja, te im se pomoglo da se što bolje snađu prilikom odabira karijere ili traženja prvog zaposlenja.

Podijeli: