U četvrtak, 19. svibnja 2016. godine, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) posjetili su sudionici projekta 3P – Planiram, Poduzimam, Promoviram! .

Potaknuti niskim stopama zaposlenosti mladih osoba u Hrvatskoj, što je dijelom uzrokovano niskom razinom poduzetničke kulture mladih i nespremnošću istih da pokrenu poduzetničke pothvate, Fakultet organizacija i informatike Varaždin (FOI), Gospodarska škola Varaždin i Ekonomska i trgovačka škola Čakovec pokrenuli su projekt 3P s namjerom promicanja poduzetničke kulture među studentima i srednjoškolcima Međimurske i Varaždinske županije. Glavni cilj projekta je povećati aspiracije učenika i studenata prema poduzetništvu kao karijernom izboru, a dugoročni utjecaj projekta na ciljnu skupinu učenika i studenata će se ostvariti povećanjem njihovih poduzetničkih kompetencija za lakše uočavanje poduzetničkih prilika u svojoj okolini.

Među projektne aktivnosti uvršten je i studijski posjet TICM-u kako bi se sudionici iz prve ruke upoznali s načinom funkcioniranja poduzetničkog inkubatora, saznali koje usluge imaju na raspologanju mladi poduzetnici i kako izgleda proces inkubacije u TICM-u.  Sana Đukes, stručna suradnica u Odjelu za projekte u TICM-u, predstavila je poslovanje i buduće projekte TICM-a pred ispunjenom multimedijalnom dvoranom, dok je Danijel Škvorc iz inkubiranog poduzeća Progressof j.d.o.o., specijaliziranog za snimanje iz zraka, predstavio bespilotne letjelice i koristi od smještaja u inkubatoru. Uz sam proces izrade bespilotnih letjelica, Danijel je sudionicima ispričao i kratku povijest modelarstva te začetke i razvoj njihove poduzetničke priče.

Studijski posjet je završio demonstracijom rada bespilotne letjelice, a sve je obilježeno zajedničkom fotografijom iz zraka.

Sana Đukes_TICM_3P projektSana Đukes, stručna suradnica u Odjelu za projekte

progresoff_ticm_dron_homemadeDanijel Škvorc, Progressof

Ticm_progressoff_aerial photography_3p projektZajednička fotografija sudionika

Podijeli: