U okviru projekta „Razvoj ICT poslovnog inkubatora u Gradišci“ u četvrtak 29, siječnja 2015. godine održan je studijski posjet Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM) predstavnika Općine Gradiška, partnera na projektu Instituta za napredne tehnologije i komunikacije iz Murske Sobote, Pomurskog tehnološkog parka i informatičkih tvrtki iz Gradiške.
U okviru posjeta gosti su imali prilike upoznati se s dosadašnjim razvojem TICM-a i planovima za budućnost, a razmatrane su i mogućnosti za buduće zajedničke projekte. Naime, u Gradišci je upravo u tijeku proces stvaranja preduvjeta za osnivanje poslovnog inkubatora usmjerenog na informatičke tehnologije pa je gostima bilo korisno čuti o ovom procesu od TICM-a koji već petu godinu djeluje kao tehnološki inkubator.

Paralelno s sastancima institucija održani su i poslovni sastanci informatičkih tvrtki u kojima su sudjelovali predstavnici tvrtki Avalon Digital Studio, FG Grupa i Koming iz Gradiške i predstavnici dijela tvrtki inkubiranih u TICM-u Infenso, 3D porta, Croat, Koder i S-Soft Software Development. Tijekom sastanaka stvoreni su temelji za buduću poslovnu suradnju.

Podijeli: