U konkurenciji od oko 10 tisuća studenata iz 60 zemalja svijeta, studenti druge godine Menadžmenta turizma i sporta Međimurskog veleučilišta u Čakovcu smjestili su se među najbolje timove svijeta u Google Online Marketing Challenge (GOMC) natjecanju. Dva tima studenata osvojila su prvo odnosno treće mjesto među dvadesetak hrvatskih timova tako da su uspješno izradili komunikacijsku strategiju za poduzeće Hobby hižica odnosno za socijalnu zadrugu Humana Nova.

GOMC predstavlja jedinstvenu priliku za studente da primjene svoje znanje iz područja marketinga i pokrenu on-line kampanju koristeći Google AdWords sustav on-line oglašavanja. Pomoću 250 USD budžeta koji osigurava Google, studenti kroz razdoblje od tri tjedna provode on-line promotivnu kampanju za poduzeće ili organizaciju koju su sami pronašli, razvijaju komunikacijsku strategiju, te promoviraju usluge odnosno proizvode klijenta.

Studenti MEV-a ocijenjeni su odlično za kreirane komunikacijske strategije čime su dokazali visoku razinu znanja iz područja Google AdWords-a i razumijevanja on-line oglašavanja općenito.

Timovi su tijekom natjecanja imali podršku poduzeća KG MEDIA inkubiranog u TICM-u. Njihovi djelatnici prenijeli su studentima teorijski dio znanja o Google AdWords oglašavanju te ih uveli u praktični dio izrade kampanja koji je uključivao istraživanje tržišta i konkurencije, istraživanje ključnih riječi, pisanje oglasa, postavljanja kampanje i načina budžetiranja. Osim toga, studenti su dobili i praktične savjete kako bi njihove kampanje postigle što bolje rezultate.

Studenti MEV-a najbolji među hrvatskim timovima na GOMC natjecanju

Podijeli: