U ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine u multimedijalnoj dvorani TICM-a, održana je izvještajna godišnja skupština za 2018. godinu i izborna skupština Zajednice tehničke kulture Međimurske županije. Izvještajni period pokazao kontinuirani uspješan rad udruga i klubova Zajednice, te samih aktivnosti koje provodi ili podržava Zajednica kao krovna organizacija tehničke kulture u Međimurskoj županiji.

Uz zastupnike 11 članica Zajednice, na skupštini su bili gosti – predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić, direktor TICM-a Ivan Plačko i Josip Balog, sakupljač i vlasnik zbirke starih strojeva, aparata i uređaja iz Ivanovca.

Sudionici godišnje skupštine Zajednice tehničke kulture Međimurske županije

Na završnoj skupštini istaknuto je kako su međimurski predstavnici, članovi Zajednice tehničke kulture na raznim natjecanjima i manifestacijama ostvarili brojne nagrade i priznanja. Tako je Povelju za 2017. godinu dobio Aeroklub „Međimurje“ Čakovec, za 2018. Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije te godišnju nagradu Jelena Tuksar.

Predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ivan Vlainić, napomenuo je da će HZTK prema svojim mogućnostima pomagati Zajednicama na terenu u provođenju njihovih programa i projekata. Jedna od mjera pomoći je javljanje na natječaje za dobivanjem opreme na revers, prihvaćanjem pokroviteljstva u provođenju projekata kroz doniranje materijala, te financiranje boravka talentiranih i prvoplasiranih učenika s državnih natjecanja na ljetnim, zimskim i proljetnim školama tehničke kulture u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Ivan Vlainić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture

Ivan Plačko zahvalio se tehničarima što su za održavanje skupština odabrali upravo prostore TICM-a. U nastavku, g. Plačko, predstavio je okupljenim sudionicima rad TICM-a te pozvao Zajednicu i njezine udruge na buduću suradnju što je sa zadovoljstvom prihvaćeno. Josip Balog pozvao je sve zainteresirane da posjete zbirku ‘Muzej starih aparata, uređaja i strojeva’ koja je smještena u Društvenom domu u Ivanovcu,

Ivan Plačko, direktor TICM-a

U izbornom dijelu skupa za novo četverogodišnje razdoblje za predsjednika Zajednice je ponovo izabran Željko Medved (Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije), za dopredsjednika Dejan Drabić (Mladi informatičari Strahoninca). U Izvršni odbor izabrani su Viktor Lazar (Međimurski informatički klub), Lucijan Franin (Radioklub „Međimurje“), Jelena Tuksar (Društvo pedagoga tehničke kulture Međimuske županije), Dražen Novak(Nautički klub „Labud“ Prelog) i Leonardo Belović (Aeroklub „Međimurje“ Čakovec).

Nadzorni odbor činit će Zvonko Ljubić (Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije), Radovan Petković (Foto kino klub Ivanovec) i Josip Novak (Nautički klub „Labud“ Pelog). Zastupnik Zajednice u Skupštini Hrvatske zajednice tehničke kulture bit će Željko Medved, a zamjenik Viktor Lazar.

Podijeli: