U četvrtak, 8.2.2018. u 17:30 u multimedijskoj dvorani Palače Herzer (Franjevački trg 10) održat će se četrnaesti po redu Devzmeetup, susret varaždinskih developera i dizajnera.

Devzmeetup je lokalni meetup za developere, dizajnere i sve druge koji žele naučiti nešto novo. Meetup se održava u Varaždinu prosječno jednom u dva mjeseca. Kroz polusatna predavanja predstavljaju se uspješne priče poduzetnika i nove tehnologije, govori se o dizajnu, “freelancanju“ i brojnim drugim temama koje su vezane za IT, dizajn, startup kulturu i poduzetništvo.

Trenutak s jednog od održanih Devzmeetup-a, Izvor: Tehnološki park Varaždin

Organizacijski tim Devzmeetupa čine varaždinske tvrtke Pixel industry, Influendo, Enfinita i IT Media uz logističku i financijsku potporu Tehnološkog parka Varaždin. Meetup.com grupa trenutno broji 310 članova, a na svakom okupljanju u prosjeku sudjeluje 50-ak članova.

Cilj meetupa je dijeljenje znanja, poticanje suradnje između sudionika te općenito druženje stručnjaka iz iste branše. Na dosadašnjim meetupima predstavljene su mnoge uspješne priče i prakse iz lokalnog okruženja poput tvrtki Arbona, Cratis, Pixel Industry, Influendo i drugih, ali i zagrebačkih tvrtki GIS Cloud i Bellabeat.

Četrnaesti meetup donosi 3 nove teme. O primjenama strojnog učenja u višekratno nagrađivanim mobilnim aplikacijama pričat će Jurica Cerovec. Jurica je suosnivač Microblinka i Photomatha i radi kao CTO u Microblinku. Microblink je zagrebačka tehnološka firma najpoznatija po Photomathu – mobilnoj aplikaciji za učenje matematike koja je downloadana preko 70 milijuna puta.

Sudionici jednog od održanih Devzmeetup-a. Izvor: Tehnološki park Varaždin

Na pitanje „Zašto je sada pravo vrijeme za otvaranje web trgovine?” u svom će predavanju pokušati odgovoriti Marcel Majsan. Marcel je predsjednik i suosnivač udruge eCommerce Hrvatska koja okuplja više od 300 web trgovaca u Hrvatskoj.

O primjenama kamere bazirane na Heimann termofilnom senzoru za dodatnu sigurnost doma ili poslovnog prostora pričat će Velimir Baksa. Velimir je direktor varaždinskog tehnološkog startup-a Techtris solutions čiji su osnovni interes robotika, IoT smart city rješenja te IoT medicinski uređaji.

Program 14. Devzmeetup-a

17:30

Jurica Cerovec: “Machine Learning in Award Winning Mobile Apps”

18:00

Marcel Majsan: “Zašto je sada pravo vrijeme za otvaranje web trgovine?”

18:30

Velimir Baksa: “FLIR IoT kamera”

19:00

After party @Medina Škrinja (free pizza, pivo – PYO)

Podijeli: